Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το FBI θα ερευνήσει και το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Mike Pence για απόρρητα έγγραφα

ΗΠΑ: Το FBI θα ερευνήσει και το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου Mike Pence για απόρρητα έγγραφα
Το υπουργείο Δικαιοσύνης συζητά με τους νομικούς εκπροσώπους του Pence για να προγραμματίσει την έρευνα
Η ομοσπονδιακή αστυνομία πρόκειται να ερευνήσει το σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Mike Pence αναζητώντας απόρρητα έγγραφα, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης συζητά με τους νομικούς εκπροσώπους του Pence για να προγραμματίσει την έρευνα.
Οι δικηγόροι του Pence δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσουν το δημοσίευμα αυτό.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, πρόκειται να ερευνηθεί και το γραφείο του πρώην αντιπροέδρου.
Τον Ιανουάριο ο δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου, Greg Jacob, αποκάλυψε ότι στο σπίτι του στην Ιντιάνα βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα και ότι τα παρέδωσε στο FBI.
Όπως είπε, επρόκειτο για «μικρό αριθμό εγγράφων τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να περιέχουν ευαίσθητες ή απόρρητες πληροφορίες».
Επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενης στον Pence, η εφημερίδα γράφει ότι οι νομικοί σύμβουλοί του θεωρούν πως η προηγούμενη έρευνα ήταν εξαντλητική και δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα.
Ξεχασμένα, διαβαθμισμένα έγγραφα έχουν βρεθεί επίσης στις κατοικίες του πρώην προέδρου Donald Trump και του νυν προέδρου Joe Biden, από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος του Barack Obama. Και οι δύο ερευνώνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για εσφαλμένο χειρισμό απόρρητου υλικού.
Την Τετάρτη (1/2), πράκτορες του FBI ερεύνησαν το εξοχικό του Biden στο Ντέλαγουερ, χωρίς όμως να βρουν διαβαθμισμένα έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης