Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σχεδιάζουν τεράστια επίθεση για να υποχρεώσουν τον Zelensky σε συνθηκολόγηση – Αποτυγχάνει η Δύση, ανησυχεί η CIA

Οι Ρώσοι σχεδιάζουν τεράστια επίθεση για να υποχρεώσουν τον Zelensky σε συνθηκολόγηση – Αποτυγχάνει η Δύση, ανησυχεί η CIA
Είναι προφανές ότι συμβαίνουν πολλά στο Ουκρανικό… και σίγουρα ένα από αυτά που θα συμβεί είναι η νέα ρωσική επίθεση… που προετοιμάζεται επιμελώς από τον ρωσικό στρατό
Σχετικά Άρθρα
(upd 4) Η νέα μεγάλη επίθεση που σχεδιάζουν οι ρώσοι έχει στόχο να υποχρεώσει το Ουκρανικό καθεστώς σε συνθηκολόγηση...οι ρώσοι προετοιμάζονται για μια μεγάλη επίθεση τις επόμενες εβδομάδες... με στόχο την πλήρη κατάληψη του Donbass δηλαδή άλλων 12.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους... 
Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες και για πιο γενικευμένη επίθεση...

Ο πόλεμος φθοράς της Ρωσίας στρατιωτικά και οικονομικά έχει αποτύχει… και ο αμερικανικός παράγοντας το αντιλαμβάνεται και αλλάζει στρατηγική για την Ουκρανία… αναφέρει το Bloomberg …
Η CIA οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εμπλέκονται όλο και περισσότερο στο Ουκρανικό… μάλιστα φέρονται να προτείνουν εδαφικές παραχωρήσεις σε Donbass και Κριμαία αποτελούν το 20% των εδαφών της Ουκρανίας ενώ ο Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ William Burns φέρεται να επισκέφθηκε μυστικά την Ρωσία… πληροφορία που μετέδωσε η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung… αλλά επισήμως οι αμερικανοί το διαψεύδουν…
Οι δυτικοί… πιέζουν τους Ουκρανούς να αποχωρήσουν από το Bakhmut για να προστατευθούν από την πολυέξοδη χρήση οπλικών συστημάτων και για να αποτρέψουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες σε στρατιώτες…
Οι Ουκρανοί αγνοώντας την χρησιμότητα των πυρομαχικών ρίχνουν έως και 27 φορές περισσότερα πυρομαχικά για να καταστρέψουν ένα στόχο σε σχέση με τους ρώσους...που κατέστρεψαν το πρώτο NASAMS από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

Είναι προφανές ότι συμβαίνουν πολλά στο Ουκρανικό… και σίγουρα ένα από αυτά που θα συμβεί είναι η νέα ρωσική επίθεση… που προετοιμάζεται επιμελώς από τον ρωσικό στρατό… που τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει επιτυχίες στο μέτωπο, κατέλαβαν το Soledar, σχεδόν ελέγχουν το Ugledar και έχουν μπει… στο Bakhmut.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το πρώτο NASAMS

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα νορβηγικό-αμερικανικό σύστημα αεράμυνας NASAMS για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε στις 3 Φεβρουαρίου 2023, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το σύστημα στοχοποιήθηκε κοντά στον οικισμό Krasnoarmeisk στο Donetsk χωρίς να έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς καταστράφηκε.
Οι ουκρανικές αντιαεροπορικές άμυνες στοχοποιούνται συνήθως με πυραύλους αντι-ραντάρ, πυραύλους cruise ή με drones καμικάζι.
Το NASAMS, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Norwegian Kongsberg Defense & Aerospace και την American Raytheon τη δεκαετία του 1980, σχεδιάστηκε για να αμύνεται σε drones, ελικόπτερα, πυραύλους cruise και μαχητικά αεροσκάφη.

Οι ΗΠΑ αλλάζουν τη στρατηγική τους για την Ουκρανία, θέλουν διπλωματική λύση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζουν τη στρατηγική τους σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και φέρεται να θέλουν μια διπλωματική λύση αναφέρει το Bloomberg.
H συνεχής παροχή όπλων προς την Ουκρανία, δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή της προσέγγισης «κλιμάκωση για χάρη της αποκλιμάκωσης».
Ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει σε μια νέα φάση και η στρατηγική των ΗΠΑ υφίσταται μια σημαντική αλλαγή.
Ο φόβος της πυρηνικής κλιμάκωσης μειώνεται σε μια εποχή που οι φόβοι για πόλεμο φθοράς αυξάνονται.
Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση του αμερικανού Προέδρου Biden εντείνει την υποστήριξη στην Ουκρανία, ελπίζοντας στη συνέχεια να καταλήξει σε μια διπλωματική λύση».
Για να επιτύχει τους στόχους της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει αλλαγές σε τρεις τομείς: σαφέστερο ορισμό των στόχων των ΗΠΑ στη σύγκρουση, οι οποίοι πλέον επικεντρώνονται στη διασφάλιση της αμυντικής ικανότητας, της πολιτικής ανεξαρτησίας και της οικονομικής βιωσιμότητας.
Οι ΗΠΑ δεν επιμένουν πλέον στην επιστροφή «δύσκολων εδαφών» στην Ουκρανία, στα οποία περιλαμβάνονται η Κριμαία και το Donbass, οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι οι ρώσοι δεν θα χάσουν αυτά τα εδάφη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προχωρήσει στη μεταφορά πιο προηγμένων όπλων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς, οι οποίοι θα επιτρέψουν χτυπήματα σε θέσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στα μετόπισθεν.

Οι αμερικανοί δεν πιστεύουν ότι η Κριμαία μπορεί να περάσει στον Ουκρανικό έλεγχο αλλά δέχονται τα χτυπήματα των Ουκρανών… στο πλαίσιο… πίεσης προς την Ρωσία για διαπραγματεύσεις.
Εξάλλου στις 3/2 οι Ρώσοι κατέλαβαν το σημαντικό ουκρανικό οχυρό στον οικισμό Vesyoloye στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης των Τσετσένων, Ramzan Kadyrov.

Η νέα στρατηγική των αμερικανικών – με βάση το Bloomberg - είναι μια έξυπνη προσπάθεια να αντιμετωπίσει την μεταβαλλόμενη κατάσταση στο πεδίο της μάχης και πως τελικά θα οδηγήσουν σε μια διευθέτηση…

CIA: Κρίσιμοι οι επόμενοι 6 μήνες για το Ουκρανικό…

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) William Burns δήλωσε ότι οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι «κρίσιμοι» όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της CIA πιστεύει ότι η Ρωσία ποντάρει στην "πολιτική κόπωση" της Δύσης ως προς την Ουκρανία.
Επιπλέον, οι αμερικανοί πιστεύουν ότι η Ρωσία… δεν θα διάθεση να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία.
Στις 25 Ιανουαρίου, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία. Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα εκδώσει άδεια σε άλλες χώρες για επανεξαγωγή αυτών των τεθωρακισμένων.
Η Ουκρανία αναμένει να λάβει έως και 140 άρματα μάχης από 12 κράτη… σε πρώτη φάση….

Οι αμερικανοί διαψεύδουν… πληροφορίες για εδαφικές παραχωρήσεις στην Ουκρανία

Η αμερικανική ηγεσία χαρακτήρισε αβάσιμους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης ότι ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) William Burns συζήτησε πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις από την Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο Putin ανέφερε το περιοδικό Newsweek.
Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έδωσε εντολή στον επικεφαλής της CIA να μάθει εάν η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ουκρανία ήταν έτοιμες για διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφεραν στην ουκρανική πλευρά να παραχωρήσει το 20% του εδάφους της με αντάλλαγμα την ειρήνη, αλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε τόσο από την Ρωσία όσο και από την Ουκρανία…
Ο William Burns επισκέφθηκε την Ουκρανία στα μέσα Ιανουαρίου 2023.
Πληροφορίες για πιθανή επίσκεψή του στη Ρωσία δεν δημοσιεύθηκαν επίσημα.

Οι ρώσοι προετοιμάζονται για μεγάλη αντεπίθεση…

Οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια νέα μεγάλη αντεπίθεση στην Ουκρανία… όπως αναφέρει το Rural Federal University of Rio de Janeiro ίσως έως τέλος Φεβρουαρίου 2023.
Οι πρόσφατες αλλαγές στη διοίκηση της στρατιωτικής επιχείρησης φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά προκειμένου να κλιμακωθεί ο πόλεμος σε ένα νέο επίπεδο…
Ορισμένοι στρατηγοί στην Ρωσία πιστεύουν ότι οι νέοι στόχοι θα επιτευχθούν σύντομα, αλλάζοντας ριζικά την πορεία της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από τον ρωσικό στρατό, μια μεγάλη επίθεση προετοιμάζεται για την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου.
Οι πληροφοριοδότες λένε ότι οι στόχοι θα είναι:

1)Επέκταση των συνόρων στις περιοχές που πρόσφατα επανενσωματώθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

2)Κατάληψη του Mykolaiv, της Οδησσού, καθώς και ολόκληρης της ακτής της Μαύρης Θάλασσας, φθάνοντας στην Υπερδνειστερία.

3)Κατάληψη του Κιέβου, αναγκάζοντας σε πολιτική συνθηκολόγηση την Ουκρανική κυβέρνηση…

Το έδαφος της Λευκορωσίας θα γίνει το κύριο εφαλτήριο για την επερχόμενη νέα επίθεση.
Κινητοποιημένοι Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα στη Λευκορωσία, όπου είναι συγκεντρωμένος βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός και μαχητικά αεροσκάφη.
Μια μεγάλη δύναμη βομβαρδισμού είναι σε ετοιμότητα για δράση. Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις στη Λευκορωσία συλλέγουν στρατηγικές πληροφορίες για τη θέση των ουκρανικών μονάδων, κυρίως για την αεράμυνα του Κιέβου, συλλέγοντας δεδομένα πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό των επιθέσεων.

Παράλληλα με τη Λευκορωσία, η Zaporizhia και το Luhansk είναι επίσης βασικές ζώνες για τη ρωσική στρατηγική.
Αναμένεται ότι θα γίνουν μαζικές επιθέσεις από αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καταστρέφοντας εχθρικές μονάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα επιτρέψει την ταχεία ρωσική προέλαση στο πεδίο της μάχης….

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι για να είναι επιτυχής η επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στο μπλοκάρισμα όλων των γραμμών ανεφοδιασμού του εχθρού.
Η κύρια οδός άφιξης των προμηθειών στην Ουκρανία είναι τα σύνορα με την Πολωνία, από όπου διέρχονται τα πυρομαχικά και ο στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ.

Στην πραγματικότητα, οι συνθήκες στο πεδίο της μάχης φαίνονται ευνοϊκές για την επίτευξη αυτών των στόχων.
Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι επί του παρόντος εξαντλημένες και αδύναμες.
Από την άλλη πλευρά, οι κινητοποιημένοι Ρώσοι στρατιώτες είναι πλήρως έτοιμοι να συμμετάσχουν σε μάχες υψηλής έντασης. Επιπλέον, οι θέσεις του ρωσικού πυροβολικού στη Λευκορωσία και στα απελευθερωμένα εδάφη έχουν προνομιακή θέση, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες νίκης στην επερχόμενη επίθεση.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, προήχθη στη θέση του Διοικητή των Μικτών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Ζώνη Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης.
Η έλευση του Valery Gerasimov φαίνεται ότι ήταν μια κίνηση προς το τελικό στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ο προκάτοχός του, στρατηγός Sourovikin έπαιξε σημαντικό ρόλο.
Βετεράνος της Τσετσενίας και της Συρίας και έχοντας μεγάλη εμπειρία στην αντιτρομοκρατία, ο Sourovikin διορίστηκε στη θέση σε μια εποχή που οι ουκρανικές τρομοκρατικές ενέργειες ήταν σε έξαρση.
Εκπλήρωσε τον στόχο της εξουδετέρωσης του επιθετικού δυναμικού του εχθρού με τις ισχυρές του ενέργειες στην ουκρανική κρίσιμη υποδομή, την ίδια στιγμή έσωσε χιλιάδες ζωές Ρώσων με την πολιτική του να αποφεύγει τον πόλεμο χαρακωμάτων και να δίνει προτεραιότητα στους βομβαρδισμούς μεγάλων αποστάσεων. Τώρα, όμως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση χρειάζεται νέα κατεύθυνση.

Και αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον διορισμό του Valery Gerasimov.
Ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι αναμφίβολα ο πιο διάσημος Ρώσος αξιωματικός και επομένως ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί των πιο αποφασιστικών κινήσεων της επιχείρησης.
Ο στόχος τώρα δεν είναι πλέον να σπάσει το επιθετικό δυναμικό του εχθρού, αλλά να εξαναγκάσει το καθεστώς της Ουκρανίας σε συνθηκολόγηση μέσω μιας τεράστιας επίθεσης.

Μετά από τόσες προσπάθειες της Ρωσίας να διαπραγματευτεί μια ειρηνική επίλυση, με την ουκρανική κυβέρνηση να τις αγνοεί και να επιμένει σε μια ανεύθυνη στρατιωτική εκστρατεία, τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο πιθανό τέλος στη σύγκρουση από μια επίθεση της Ρωσίας αρκετά ισχυρή για να απελευθερώσει ολόκληρη την ουκρανική ακτογραμμή οδηγώντας το καθεστώς της Ουκρανίας σε συνθηκολόγηση.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_February_022023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_022023.png

Οι απώλειες των Ουκρανών είναι συγκλονιστικές... ακρωτηριάζουν ξένους μισθοφόρους για να μην αποκαλύπτονται στοιχεία...
photo_2023-01-29_15-58-39-768x576.jpg
photo_2023-01-29_15-58-38-768x1024.jpg

Τα ρωσικά τανκς
1379733.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης