Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky βλέπει την ήττα… και παραδέχεται την μεγάλη πίεση, καταρρέουν σε Bakhmut, Ugledar, Seversk - Τι συνέβη στην Kaluga

Ο Zelensky βλέπει την ήττα… και παραδέχεται την μεγάλη πίεση, καταρρέουν σε Bakhmut, Ugledar, Seversk - Τι συνέβη στην Kaluga
Η πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο των 1.500 χιλιομέτρων στην Ουκρανία είναι καθαρά στους ρώσους…
(upd5)Η μαριονέτα των αμερικανών ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky και η κυβέρνηση του που πλήττεται από διαφθορά αφού μέχρι και τον υπουργό άμυνας θα αντικαταστήσει… βλέπει την στρατιωτική ήττα να έρχεται…και παραδέχεται ότι ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση στο Donetsk…
Μάλιστα βλέποντας ότι το Bakhmut είναι χαμένη υπόθεση μεταφέρει στρατεύματα στο Ugledar… για να υποστηρίξει την εκεί άμυνα που βρίσκεται υπό κατάρρευση…
Οι ρωσικές δυνάμεις, ειδικά οι επίλεκτες δυνάμεις, οι Τσετσένοι και οι Wagner έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες εσχάτως… στο μέτωπο.
Η πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο των 1.500 χιλιομέτρων στην Ουκρανία είναι καθαρά στους ρώσους…
Την ίδια στιγμή οι αμερικανοί προτρέπουν τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν το Bakhmut για να διασώσουν στρατιώτες και να αναμένουν τα τεθωρακισμένα που θα στείλουν… αλλά ο Zelensky δεν παραδίδει ακόμη το Bakhmut… όπου οι ρώσοι έχουν εισβάλλει και δίνουν μάχες… για κάθε δρόμο…

Ο Zelensky παραδέχεται είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Donetsk

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αναγνώρισε ότι η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα είναι πολύ δύσκολη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, όπου οι μάχες συνεχίζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα.
Να σημειωθεί ότι οι ρώσοι κατέλαβαν το Soledar και σφυροκοπούν αλύπητα το Bakhmut και Ugledar ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται Seversk και Lyman…

«Βλέπουμε αυτή την αυξημένη πίεση σε διαφορετικές κατευθύνσεις του μετώπου, καθώς και πίεση στον τομέα της πληροφόρησης.
Είναι πολύ δύσκολα στην περιοχή του Donetsk διεξάγονται πολύ σκληρές μάχες.
Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο σκληρές είναι και ανεξάρτητα από την πίεση, πρέπει αντέξουμε», ανέφερε ο Zelensky.

Τι συνέβη στην Kaluga της Ρωσίας

Άγνωστο drone εξερράγη κοντά στην πόλη Kaluga της Ρωσίας, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μόσχα
Στο σημείο της συντριβής βρέθηκε βόμβα κατακερματισμού υψηλής έκρηξης OFAB-100-120.
Υπάρχουν συνήθως περίπου 46 κιλά εκρηκτικών και άλλων εκρηκτικών στοιχείων μέσα σε αυτό το πυρομαχικό.
Το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου ακούστηκε έκρηξη στα περίχωρα της ρωσικής πόλης Kaluga.
Ο επικεφαλής της περιοχής ισχυρίστηκε ότι ένα drone εξερράγη στον αέρα πάνω από τη δασική περιοχή κοντά στην πόλη.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα τοπική ώρα.
Το drone εξερράγη στον αέρα σε υψόμετρο 50 μέτρων κοντά στην πόλη.
Κανείς δεν τραυματίστηκε, δεν υπάρχουν ζημιές σε κοινωνικές και αστικές εγκαταστάσεις, ανέφερε ο επικεφαλής της περιοχής.
Οι τοπικές πηγές δεν διευκρίνισαν την προέλευση του drone. 
Το drone θα μπορούσε επίσης να εκτοξευθεί από τοπικές ομάδες σαμποτάζ που συντονίζονται από το καθεστώς της Ουκρανίας και δρουν εντός της Ρωσίας.
Η πόλη της Kaluga βρίσκεται 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα ουκρανικά σύνορα και απέχει 130 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.
Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό με drone στη ρωσική περιοχή Kaluga.
Στις αρχές Οκτωβρίου, ένα άλλο UAV εξερράγη όταν έπεσε σε αεροδρόμιο κοντά στην πόλη.
Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα άλλο μη αναγνωρισμένο UAV στο νότιο τμήμα της περιοχής.
Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν υπήρξαν θύματα και καταστροφές.

b-768x576.jpg

Τι συμβαίνει στο Bakhmut;

Οι μάχες στην κρίσιμη στρατηγικά πόλη του Bakhmut είναι σφοδρότατες.
Οι Wagner και επίλεκτες δυνάμεις της Ρωσίας, έχουν εισβάλει στην πόλη και δίνουν μάχες σε κάθε δρόμο…
Η Ουκρανική άμυνα συνεχίζεται αλλά νομοτελειακά, το Bakhmut έχει χαθεί για τους Ουκρανούς, θα αποτελέσει μια ακόμη βαριά ήττα για το καθεστώς Zelensky.
Οι αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ, συμβουλεύουν την Ουκρανία να κερδίσει χρόνο, να εγκαταλείψει τις πολύνεκρες μάχες στο Bakhmut και να συγκεντρώσει δυνάμεις, περιμένοντας να φτάσουν τα άρματα μάχης Leopard ώστε να ξεκινήσουν μια επίθεση την άνοιξη, θυσιάζοντας το Bakhmut.
Ωστόσο, ο Zelensky επιμένει ότι δεν θα παραδώσει το Artemivsk (το ουκρανικό όνομα είναι Bakhmut).

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν στρατό στο Ugledar

O Ουκρανικός στρατός μεταφέρει ένα μέρος των εφεδρειών από το Bakhmut στο Ugledar ανέφερε ο στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας, σύμβουλος του ασκούντα καθήκοντα αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) o Yan Gagin.
«Η βάση των υπόλοιπων ομάδων στη βόρεια κατεύθυνση είναι τα τάγματα εδαφικής άμυνας, μερικά από τα οποία αποσύρθηκαν στην κατεύθυνση Ugledar, στην προσπάθεια τους να διασώσουν κάτι….
Η περιοχή του Ugledar δεν είναι λιγότερο δύσκολη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις μάχες στο Bakhmut.
Τα ουκρανικά τάγματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολύ έμπειρες μονάδες - τους Πεζοναύτες και τις ειδικές δυνάμεις του Donetsk τα τάγματα «Kaskad»

Οι ρώσοι προελαύνουν προς Seversk

Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις κοντά στο Seversk σύμφωνα με τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας του Donetsk Andrey Marochko, ο ρωσικός στρατός «σε μόνιμη βάση» καταστρέφει θέσεις των Ουκρανών.
Η κατάσταση στην περιοχή του Seversk επιδεινώθηκε σημαντικά για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Οι ρωσικές ομνάδες κατά τη διάρκεια ενεργών επιθετικών επιχειρήσεων, πήραν πιο πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις.
Αυτό κατέστησε δυνατό τον έλεγχο νέων περιοχών, ενώ οι Ουκρανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Οι Ουκρανοί υποχρεώνονται να φέρνουν συνεχώς εφεδρείες...
Για τους ρώσους η προέλαση... στοχεύει να επιτύχει επιχειρησιακή περικύκλωση των Ουκρανικών δυνάμεων....

Αντικαθίσταται ο Ουκρανός υπουργός άμυνας Reznikov

Και ενώ μαίνεται η προσπάθεια για νέες προμήθειες όπλων η Ουκρανία αντικαθιστά τον υπουργό εθνικής άμυνας για διαφθορά.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Reznikov θα αντικατασταθεί από τον αρχηγό πληροφοριών Kirill Budanov
Ο Alexey Reznikov θα αποχωρήσει από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας για να τον διαδεχθεί ο αρχηγός των στρατιωτικών πληροφοριών Kirill Budanov, δήλωσε ο David Arakhamia, ηγέτης της φιλοπροεδρικής παράταξης Servant of the People.

Ο Alexey Reznikov θα διοριστεί υπουργός στρατηγικών βιομηχανιών της Ουκρανίας.

Φήμες για πιθανή παραίτηση του Alexey Reznikov εμφανίστηκαν εν μέσω του σκανδάλου γύρω από το υπουργείο Άμυνας, με επίκεντρο τις αυξημένες τιμές στις προμήθειες τροφίμων στον Ουκρανικό στρατό.
Το σκάνδαλο ανάγκασε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Vyacheslav Shapovalov και τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος κρατικών προμηθειών του υπουργείου Bogdan Khmelnitsky να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων του ουκρανικού στρατού.

Οι Γερμανοί ανησυχούν… ξαφνικά σιωπή για τα τεθωρακισμένα... από την Ευρώπη 

Ο Γενικός Γραμματέας του SPD Kevin Kuhnert επέκρινε την σιωπή των εταίρων της Γερμανίας στην ΕΕ για την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Γερμανίας, μετά την απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης να στείλουν στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard 2 από τις εφεδρείες των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρέμειναν σιωπηλοί
«Τις τελευταίες εβδομάδες, μερικές φορές φαινόταν ότι όλοι θέλουν να προμηθεύουν τανκς στην Ουκρανία αλλά όχι η Γερμανία», είπε ο Kuhnert.
«Τώρα βλέπουμε ότι η Γερμανία έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, και ξαφνικά οι άλλες χώρες σιώπησαν» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του SPD,
Η Γερμανία θα στείλει δύο τάγματα αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, διευκρίνισε ωστόσο ότι ο εξοπλισμός και ιδιαίτερα τα πυρομαχικά είναι περιορισμένα, υπάρχουν λίγα αποθέματα»

Το περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση, αφού αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία, προσπαθεί ενεργά να πείσει άλλες χώρες να αναλάβουν την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει δεσμεύσεις από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 25 Ιανουαρίου, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία και θα εκδώσει άδεια σε άλλες χώρες για επανεξαγωγή αυτών των οχημάτων. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας τα Leopard 2 θα σταλούν στην Ουκρανία «μέχρι τα τέλη Μαρτίου».
Η Βρετανία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Σλοβακία και η Γαλλία ανακοίνωσαν επίσης την πρόθεσή τους να παράσχουν τανκς δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία που θα λάβει έως και 140 άρματα μάχης από 12 κράτη σε πρώτη φάση….

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν…

Οι μονάδες της Νότιας Ομάδας των ρωσικών δυνάμεων κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές γραμμές και θέσεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην κατεύθυνση του Donetsk, περισσότεροι από 115 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στην 110η μηχανοκίνητη Ουκρανική μονάδα την 35η και 36η ταξιαρχίας του Σώματος Πεζοναυτών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και της 118ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στις περιοχές των οικισμών Spornoye, Avdeevka και Krasnogorovka στο Donetsk.
Πάνω από 115 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, τρία οχήματα μάχης πεζικού, τέσσερα οχήματα, καθώς και ένα οβιδοβόλο D-20 και ένα οβιδοβόλο D-30 στις περιοχές των οικισμών Yasnobrodovka και Pobeda στο Donetsk καταστράφηκαν

Οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν πάνω από 120 στρατιώτες στην περιοχή Krasny Lyman

Στην κατεύθυνση του Krany Liman, ως αποτέλεσμα πυρών πυροβολικού και επιτυχών επιθετικών επιχειρήσεων από μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου, οι Ουκρανοί υπέστησαν απώλειες στις μονάδες της 25ης αερομεταφερόμενης, 71ης καταδίωξης, 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 27ης Ταξιαρχίας Εθνοφρουράς σε περιοχές των οικισμών Novosadovoye, Yampolovka του Donetsk και Stelmahovka, Chervonaya Dibrova στο Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 35 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Kupyansk

«Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την 14η και 92η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Sinkovka, Ivanovka, Berestovoye της περιοχής Kharkiv και Novoselovskoye.
Οι ρώσοι έπληξαν έξι ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kharkiv.
Έως και 35 Ουκρανοί στρατιωτικοί, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης και δύο οχήματα καταστράφηκαν».

«Τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Yegorovka σε Donetsk και Kherson.
Επίσης, καταρρίφθηκαν 11 ρουκέτες από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων Uragan και HIMARS.
Οι Ρώσοι έπληξαν 111 μονάδες πυροβολικού του ουκρανικού στρατού

Οι ρώσοι κατέστρεψαν 4.000 πυροβόλα και όλμους των Ουκρανών

«Συνολικά, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν καταστρέψει: 382 αεροσκάφη της Ουκρανίας, 206 ελικόπτερα, 3.023 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 403 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 7.750 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.007 οχήματα εκτόξευσης πυραύλων, 4.003 πυροβόλα πυροβολικού και όλμους, καθώς και 8.272 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων»
5february2023_Eastern_Ukraine_Slavyansk_Kramatorsk_map-768x730.jpg

Η πόλη Bakhmut
1380373.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης