Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη ρεκόρ για την BP το 2022 - Στα 27,7 δισ. δολ.

tags :
Κέρδη ρεκόρ για την BP το 2022 - Στα 27,7 δισ. δολ.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες ορυκτών καυσίμων της Δύσης αναμένεται να έχουν αποκομίσει συνδυασμένα κέρδη σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος
Σχετικά Άρθρα
Κέρδη ρεκόρ, υπερδιπλάσια από τα περσινά, σημείωσε η πετρελαϊκή Π, καθώς οι τιμές των ορυκτών καυσίμων αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε υποκείμενα κέρδη κόστους αντικατάστασης, που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο για τα καθαρά κέρδη, ύψους 27,7 δισ. δολαρίων για το 2022, έναντι 12,8 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 27,6 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2022.
Η BP δήλωσε ότι το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ κερδών της ήταν 26,3 δισ. δολάρια το 2008.
Για το τέταρτο τρίμηνο, η BP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 4,8 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας οριακά τις προσδοκίες των αναλυτών για 4,7 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη των Big Oil

Τα αποτελέσματα της BP προστίθεται στα κέρδη ρεκόρ των Big Oil.
Η βρετανική ανταγωνίστρια Shell ανακοίνωσε τα υψηλότερα ετήσια κέρδη όλων των εποχών, ύψους σχεδόν 40 δισ. δολαρίων.
Πριν από αυτό, ο αμερικανικός πετρελαϊκός γίγαντας Exxon Mobil ανακοίνωσε κέρδη 56 δισ. δολαρίων για το 2022, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό για τη δυτική πετρελαϊκή βιομηχανία.
Τα κέρδη της Chevron για το 2022 ανήλθαν σε ρεκόρ 36,5 δισ. δολαρίων.
Οι μεγαλύτερες εταιρείες ορυκτών καυσίμων της Δύσης αναμένεται να έχουν αποκομίσει συνδυασμένα κέρδη σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Τα τελευταία τρίμηνα, τα στελέχη της Big Oil προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα αυξανόμενα κέρδη τους και δήλωσαν ότι η σημαντική διαταραχή στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία επιβεβαίωσε τη σημασία της επίλυσης του "ενεργειακού τριλήμματος".
Σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της BP Bernard Looney προς τους επενδυτές στα τέλη του περασμένου έτους, αυτό αναφέρεται σε "ασφαλή, οικονομικά προσιτή και με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ενέργεια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης