Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Στους 3.549 οι νεκροί από τον σεισμό - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι σεισμογενείς περιοχές

Erdogan: Στους 3.549 οι νεκροί από τον σεισμό - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι σεισμογενείς περιοχές
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στους ειδικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει παράδειγμα» για κάτι αντίστοιχο στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα
Ώρα με την ώρα αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2/2023). Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, «αυτή τη στιγμή έχουμε 3.549 νεκρούς και 22.168 τραυματίες. Η μεγαλύτερη παρηγοριά μας είναι ότι περισσότεροι από 8.000 πολίτες μας έχουν διασωθεί από τα ερείπια μέχρι στιγμής».
Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι 53.317 αξιωματικοί έρευνας και διάσωσης εργάζονται στην περιοχή των συντριμμιών και αυτός ο αριθμός αυξάνεται κάθε ώρα που περνά με επιπλέον ομάδες που έρχονται από το εξωτερικό. «Εφαρμόζουμε επίσης τα μέτρα για την κάλυψη όλων των αναγκών των θυμάτων της καταστροφής που επέζησαν του σεισμού, βήμα προς βήμα» τόνισε και είπε ότι 54.000 σκηνές, 102.000 κρεβάτια και άλλα υλικά στάλθηκαν στην περιοχή για να παραδοθούν στους πληγέντες της καταστροφής.
«Οι ειδικοί λένε "δεν υπάρχει παράδειγμα στον κόσμο" για αυτόν τον σεισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Erdogan και κήρυξε σε έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από ισχυρούς σεισμούς.

Το «ευχαριστώ» του Erdogan

«Έχουμε λάβει προσφορές βοήθειας από 70 διαφορετικές χώρες μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει με 18 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μας κάλεσαν στο τηλέφωνο, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μας που μας τηλεφώνησαν και έστειλαν μηνύματα για να μεταφέρουν την υποστήριξή τους σε αυτές τις δύσκολες ημέρες…
Η υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας είναι πολύτιμη για εμάς με το ηθικό της αποτέλεσμα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μας από όλη την περιοχή μας που στέκονται δίπλα στο έθνος μας με τις προσευχές τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης