Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Κατέρρευσε -7% το χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης - Νέα αναστολή διαπραγμάτευσης

Τουρκία: Κατέρρευσε -7% το χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης - Νέα αναστολή διαπραγμάτευσης
Ο δείκτης αναφοράς BIST-100 υποχώρησε σήμερα κατά 7,01% και ο τραπεζικός δείκτης κατά 6,41%
Σχετικά Άρθρα

Ανεστάλη για δεύτερη φορά η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης την Τρίτη, μετά τις μεγάλες απώλειες που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας στην Τουρκία και τη γειτονική Συρία.
Ο δεύτερος «διακόπτης κυκλώματος» τέθηκε σήμερα σε λειτουργία, με τον δείκτη αναφοράς BIST-100 να υποχωρεί κατά 7,01% και τον τραπεζικό δείκτη κατά 6,41%.
Το χρηματιστήριο ανέφερε ότι οι συναλλαγές επανεκκίνησαν λίγη ώρα αργότερα. 
Τη Δευτέρα, ο δείκτης BIST-100 σημείωσε πτώση έως και 4,99% προτού τεθούν σε ισχύ οι διακόπτες κυκλώματος, αναστέλλοντας τη διαπραγμάτευση δεκάδων μετοχών, ενώ ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε ένα κλάσμα του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, στα 21 δισεκατομμύρια λίρες (1,12 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ziraat Yatirim.


Νέο χαμηλό για τη λίρα Τουρκίας

Η λίρα της Τουρκίας σημείωσε νέο ιστορικό  χαμηλό ρεκόρ τη Δευτέρα μετά τον μεγάλο σεισμό, επιτείνοντας τις οικονομικές δυσκολίες σε μια περιοχή που ήδη ταλανίζεται από την οικονομική αστάθεια και τη γεωπολιτική αναταραχή.
Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε χαμηλό ρεκόρ 18,83 έναντι του ισχυρού δολαρίου, ενώ σήμερα ανακάμπτει στο 19,127.
Ο σημαντικότερος χρηματιστηριακός δείκτης της χώρας, ο Turkey ISE National 100 -- ο οποίος παρακολουθεί την απόδοση 100 εταιρειών που επιλέγονται από την Εθνική Αγορά, τις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και τις εταιρείες επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης -- σημείωσε πτώση 6% την Τρίτη.
Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία νωρίς το πρωί της Δευτέρας κατεδάφισε χιλιάδες κτίρια και άφησε χιλιάδες ανθρώπους νεκρούς, τραυματισμένους ή άστεγους.
Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών στις δύο χώρες είχε ξεπεράσει τους 5.000 μέχρι την Τρίτη.

bist.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης