Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Λονδίνο ο Zelensky – Δέσμευση για μελλοντική αποστολή αεροσκαφών: Βρετανοί πιλότοι θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς

Στο Λονδίνο ο Zelensky – Δέσμευση για μελλοντική αποστολή αεροσκαφών: Βρετανοί πιλότοι θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς
Ο Sunak αναφέρθηκε σε εκπαιδευτές πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, όπως φαίνεται εν αναμονή της μελλοντικής έγκρισης των συμμάχων του ΝΑΤΟ για την παροχή δυτικών αεροσκαφών

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποίησε την Τετάρτη (8/2/2023) ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.Ήταν μόλις το δεύτερο γνωστό ταξίδι του Zelensky εκτός Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου στις 24/2/2022, το πρώτο ήταν η εμφάνισή του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου τον Δεκέμβριο.Συναντήθηκε με τον Rishi Sunak στο 10 Downing St., λίγο πριν ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοινώσει ότι η χώρα του θα εκπαιδεύσει περισσότερους Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Ο Sunak αναφέρθηκε σε εκπαιδευτές πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, όπως φαίνεται εν αναμονή της μελλοντικής έγκρισης των συμμάχων του ΝΑΤΟ για την παροχή δυτικών αεροσκαφών. Μπορεί να υπάρχει σημαντική ευρωπαϊκή αντίθεση για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών, αλλά ο Sunak είπε ότι η εκπαίδευση είναι να «διασφαλίσει ότι οι πιλότοι θα είναι σε θέση να πετούν εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στο μέλλον».Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε περισσότερους πυραύλους και οπλικά συστήματα με «δυνατότητες μεγαλύτερου βεληνεκούς. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για να εξασφαλίσουμε μια αποφασιστική στρατιωτική νίκη στο πεδίο της μάχης φέτος», σημείωσε.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα από τα πρώτα κράτη που βοήθησε την Ουκρανία», είπε ο Zelensky κατά την άφιξή του στη Βρετανία.«Σήμερα βρίσκομαι στο Λονδίνο για να ευχαριστήσω προσωπικά τον βρετανικό λαό για την υποστήριξή του και τον πρωθυπουργό Rishi Sunak για την ηγεσία του», τόνισε.
Ο Zelensky έγινε επίσης δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο Γ' κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης