Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι κινέζικοι τεχνολογικοί γίγαντες εισέρχονται στον χορό της τεχνητής νοημοσύνης - Chatbox αναπτύσσουν Alibaba, Baidu

Oι κινέζικοι τεχνολογικοί γίγαντες εισέρχονται στον χορό της τεχνητής νοημοσύνης - Chatbox αναπτύσσουν Alibaba, Baidu
Η μετοχή της Baidu εκτοξεύθηκε κατά 17% μέσα σε δύο συνεδριάσεις μετά την ανακοίνωση ότι ετοιμάζει το δικό της Chatbox AI, ενώ της Alibaba ενισχύθηκε κατά 3% μέσα σε λίγες ώρες
Σχετικά Άρθρα
Στο χορό του ανταγωνισμού των chatbox τεχνητής νοημοσύνης εισήλθε και ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, με εκπρόσωπό του να δηλώνει στο CNBC ότι εργάζεται πάνω σε έναν ανταγωνιστή του ChatGPT της OpenAI, ενισχύοντας την έξαρση του κλάδου της τεχνολογίας γύρω απο την εισαγωγή των chatbot ΑΙ.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Alibaba δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια τεχνολογία τύπου ChatGPT και αυτή τη στιγμή τη δοκιμάζει εσωτερικά - μια δήλωση που οδήγησε τη μετοχή της Alibaba 3% υψηλότερα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας σπεύδουν να επενδύσουν στο ChatGPT, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργήθηκε από την OpenAI.
Οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις ChatGPT για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να γράφουν δοκίμια και ακόμη και να δημιουργούν κώδικα.
Το ChatGPT εμπίπτει στην κατηγορία του Generative AI, ενός τύπου τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κειμένου ή εικόνων.
Τροφοδοτείται από ένα μεγάλο μοντέλο γλώσσας, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί μεγάλα τμήματα δεδομένων για την κατανόηση και τη δημιουργία συνομιλίας.
Ο εκπρόσωπος της Alibaba δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται στην τεχνητή νοημοσύνη από το 2017, ωστόσο δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να λανσάρει τον δικό της chatbox.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μία μέρα και η κινεζική Baidu είχε ανακοινώσει ότι αναπτύσσει chatbot ΑΙ για να ανταγωνιστεί το OpenAI.

Εκρηκτικός ανταγωνισμός αμερικανικών και κινέζικων εταιρειών τεχνολογίας στο chatbox AI

Το ChatGPT έχει πυροδοτήσει μια έκρηξη ανταγωνιστικών επενδύσεων στην AI μεταξύ των μεγαλύτερων παικτών τεχνολογίας στον κόσμο.
Η Microsoft που επένδυσε πρώτη στο OpenAI ανακοίνωσε τη Τρίτη 7/2/23 ότι θα ενσωματώσει την τεχνολογία ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing και το ένα πρόγραμμα περιήγησης Edge, το οποίο θα υποστηρίζεται από την τεχνολογία ChatGPT.
Η Google ακολούθησε δεύτερη παρουσιάζοντας την Τετάρτη 8/2 τη δική τεχνολογία chatbot τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Bard, ως μέρος ενός σχεδίου «κόκκινου κώδικα» για να ανταποκριθεί στην πρόκληση που θέτει το ChatGPT και η ανταγωνίστρια Microsoft.
Αμέσως ακολούθησε η Baidu, γνωστή ως κινέζικη Google, ανακοινώνοντας ότι δοκιμάζει το δικό της chatbot που θα ονομάζεται Ernie bot στα αγγλικά ή Wenxin Yiyan στα κινέζικα.
Η ανακοίνωση εκτόξευσε τη μετοχή της κατά 17% μέσα σε δύο συνεδριάσεις, σε υψηλά 11 μηνών, καταδεικνύοντας τον ενθουσιασμό των επενδυτών για την τεχνολογία.
Η Alibaba, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στο cloud της Κίνας και η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, άφησε να εννοηθεί ότι το δικό της chatbot θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα προϊόντα της.
«Ως ηγέτες της τεχνολογίας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη μετατροπή των καινοτομιών αιχμής σε εφαρμογές προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας καθώς και για τους τελικούς χρήστες τους μέσω των υπηρεσιών cloud», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Alibaba.

Και η κινέζικη NetEase εργάζεται πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη

Τέλος και η NetEase, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών της Κίνας, δήλωσε ότι η θυγατρική της στον τομέα της εκπαίδευσης Youdao εργάζεται πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, με εκπρόσωπο της να δηλώνει στο CNBC ότι η εταιρεία εξετάζει τη χρήση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων σε ορισμένες από τις εκπαιδευτικές παραγωγές της.
Η NetEase απέφυγε πάντως να πει ότι θα λανσάρει ένα αντίπαλο ChatGPT και πρόσθεσε μόνο ότι σύντομα θα ανακοινώσει κάποια νέα προϊόντα, που θα βασίζονται στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης