Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (EKT): Με φειδώ η αύξηση των πραγματικών επιτοκίων, η ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη στη Ευρωζώνη

Visco (EKT): Με φειδώ η αύξηση των πραγματικών επιτοκίων, η ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη στη Ευρωζώνη
Η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο και υποσχέθηκε αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης για τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Την αισιοδοξία ότι θα έχουμε ταχεία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η σύσφιξη του κόστους δανεισμού σε θα οδηγήσει την ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση, δήλωσε ο διοικητής της ιταλικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιgnatio Visco, ενθαρρυμένος από τα πρόσφατα στοιχεία για την οικονομία.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να αποφύγει την υπερβολική άνοδο των πραγματικών επιτοκίων, δεδομένου του επιπέδου του ιδιωτικού και δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters σε δημοσίευμά του το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.
O ίδιος δήλωσε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι μια ύφεση είναι αναπόφευκτη προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Να είμαστε προσεκτικοί…

Η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο και υποσχέθηκε αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης για τον Μάρτιο.
«Σήμερα, ο αποπληθωρισμός είναι προφανώς απαραίτητος, αλλά δεδομένων των επιπέδων ιδιωτικού και δημόσιου χρέους που επικρατούν στη ζώνη του ευρώ, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε τη μεθόδευση μιας περιττής και υπερβολικής αύξησης των πραγματικών επιτοκίων», δήλωσε ο Visco στη Σύνοδο Κορυφής για την Οικονομία του Warwick.
«Πράγματι, είμαι πεπεισμένος ότι η αξιοπιστία των δράσεών μας διατηρείται όχι με το να.... τεντώνουμε τους μυς μας μπροστά στον πληθωρισμό, αλλά με το να επιδεικνύουμε συνεχώς σύνεση και ισορροπία».
ECB Rates Must Hit Significantly Restrictive Levels, Kazaks Says
Central Bank Rates (@cbrates) / Twitter
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης