Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρεσβεία ΗΠΑ σε Μόσχα: Προτροπή στους Αμερικάνους να φύγουν από τη Ρωσία

Πρεσβεία ΗΠΑ σε Μόσχα: Προτροπή στους Αμερικάνους να φύγουν από τη Ρωσία
Απρόβλεπτες συνέπειες από τη σύγκρουση στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Προτροπή στους Αμερικάνους πολίτες που βρίσκονται στη Ρωσία να εγκαταλείψουν αμέσως την χώρα απευθύνει η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ.
Στην προειδοποίηση, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, αναφέρεται πως οι Αμερικάνοι θα πρέπει να φύγουν άμεσα από τη Ρωσία και να μην πραγματοποιήσουν τυχόν ταξίδι στη Ρωσία «λόγω των απρόβλεπτων συνεπειών» της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Επιπλέον, επισημαίνεται πως οι Αμερικανοί που ζουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα λόγω του «κίνδυνου κράτησης».
Η πρεσβεία σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά «μπορεί να αρνηθεί στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών την αναγνώριση της διπλής υπηκοότητας, να τους στερήσει την πρόσβαση σε προξενική βοήθεια, να τους κινητοποιήσει, να τους εμποδίσει να φύγουν από τη χώρα ή/και να ζητήσουν στρατιωτική θητεία».
Στις 28 Σεπτεμβρίου πέρυσι, η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία όσο «υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες να το πράξουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης