Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Kadyrov αποκαλύπτει: Πρέπει να πάρουμε Οδησσό, Kharkiv για να είναι ασφαλής η Ρωσία

Ο Kadyrov αποκαλύπτει: Πρέπει να πάρουμε Οδησσό, Kharkiv για να είναι ασφαλής η Ρωσία
Εάν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε και το Κίεβο υποστήριξε ο επικεφαλής των Τσετσένων
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως για να διασφαλίσει η Ρωσία την ασφάλεια της θα πρέπει να καταλάβει τόσο την Οδησσό όσο και το Kharkiv διατύπωσε ο ηγέτης των Τσετσένων, Ramzan Kadyrov, ο οποίος υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός εάν το θελήσει, θα μπορέσει να καταλάβει ακόμα και το Κίεβο.
Αν και το Κρεμλίνο έχει θέσει ως στόχο του να καταλάβει ολόκληρο το Donbass και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων στις τέσσερις επαρχίες που έχουν προσαρτηθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία - Kherson, Zaporizhia, Donetsk, Luhansk - ο ηγέτης των Τσετσένων βάζει τον πήχυ ακόμα υψηλότερα για τους Ρώσους και επανέρχεται στα σενάρια εκείνα που θέλουν τη Μόσχα να έχει θέσει ως απώτερο στόχο της να καταλάβει όλο το νότιο τμήμα της Ουκρανίας μέχρι την Οδησσό καθώς και την επαρχία του Kharkiv, το οποίο αποτελεί και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Kadyrov, οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να έχουν επιτευχθεί έως τα τέλη του 2023.
«Αν και κάποιοι λένε πως θα χρειαστούν ένας χρόνος, δύο ή τρεις εγώ πιστεύω ότι έως τα τέλη του 2023 θα έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί στο 100%.
Αυτό που πιστεύω ότι είναι ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε, είναι να πάρουμε την Οδησσό και το Kharkiv, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε μελλοντικά την ασφάλεια του κράτους μας» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 ο Kadyrov.

Φτάνουμε και στο Κίεβο

Σύμφωνα με τον Kadyrov, ο ρωσικός στρατός αν το θελήσει μπορεί να καταλάβει ακόμα και το Κίεβο.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν χρησιμοποιούν όλο το δυναμικό τους στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Εάν αρχίζαμε με το 20% της συνολικής μας δύναμης, όλες αυτές οι πόλεις, όλες αυτές οι περιοχές που αναπτυσσόμαστε, δεν θα έμενε κανείς» είπε ο Kadyrov, τονίζοντας ότι η Ρωσία διαθέτει τις δυνάμεις για να καταλάβει το Κίεβο.
2111.JPG
Μην δοκιμάσει την υπομονή μας

Μάλιστα ο Kadyrov καλεί το Κίεβο να μην δοκιμάσει την υπομονή της Ρωσίας.
«Πρέπει να αφήσουμε τους Ουκρανούς να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Εάν αυτό συνεχιστεί και αρχίσουν να χτυπούν τα εδάφη μας, τότε η υπομονή μας θα τελειώσει και θα μας δοθεί εντολή να το τελειώσουμε όλο αυτό πιο γρήγορα» υποστήριξε ο επικεφαλής των Τσετσένων, αναφέροντας πως θα είναι λάθος για τη Ρωσία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τον πρόεδρο Zelensky.

Στο μέτωπο κάθε εβδομάδα 200 Τσετσένοι

Σύμφωνα με τον Kadyrov, κάθε εβδομάδα στέλνονται στο μέτωπο περίπου 200 Τσετσένοι.
«Πολεμάμε για να έχουμε ειρήνη, έτσι ώστε να μην μας σκοτώνουν, να μην μας πυροβολούν.
Για αυτό όλοι εμείς πρέπει να εργαστούμε για αυτό σήμερα.
Στέλνουμε 200 μαχητές την εβδομάδα, δεν είναι εύκολο.
Έρχονται από όλη τη Ρωσία, τους εκπαιδεύουμε, τους ντύνουμε, τους δίνουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, τους δίνουμε ότι τους είναι απαραίτητο» υποστήριξε ο Kadyrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης