Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία χτυπά την Ουκρανία «εκεί που πονάει περισσότερο» - Στις κρίσιμες εγκαταστάσεις επισκευής αρμάτων

Η Ρωσία χτυπά την Ουκρανία «εκεί που πονάει περισσότερο» - Στις κρίσιμες εγκαταστάσεις επισκευής αρμάτων
ο εργοστάσιο Malyshev και οι κοντινές περιοχές στο Χάρκοβο έχουν επανειλημμένα δεχθεί ρωσικές επιθέσεις
Σχετικά Άρθρα
H Ρωσία «χτυπά» την Ουκρανία εκεί που πονά περισσότερο, βομβαρδίζοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις επισκευής αρμάτων.
Σύμφωνα με το Eurasian Times, ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε ένα ουκρανικό συνεργείο επισκευής αρμάτων στο Χάρκοβο με πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησε η ρωσική πολεμική αεροπορία στις 12 Φεβρουαρίου.
"Ως αποτέλεσμα ενός πυραυλικού πλήγματος υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στην πόλη Χάρκοβο, χτυπήθηκαν τα εργαστήρια συναρμολόγησης τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος του εργοστασίου κατασκευής μηχανών που φέρει το όνομα Malyshev", δήλωσε ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov, επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι τα πλήγματα στις οπίσθιες στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας μπορεί να επηρεάσουν τον αριθμό του ετοιμοπόλεμου εξοπλισμού που μπορεί να αναπτύξει στο μέτωπο, μειώνοντας έτσι τις μαχητικές δυνατότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
"Η απενεργοποίηση των στρατιωτικών υποδομών είναι το νούμερο ένα καθήκον.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να παράγει εξοπλισμό τώρα, αλλά προσπαθεί να τον επισκευάσει και να τον αποκαταστήσει σε επισκευαστικές επιχειρήσεις. Το ίδιο το εργοστάσιο Malyshev είναι μια τεράστια παραγωγή. Προσπαθούμε να βρούμε και να καταστρέψουμε αυτά τα αντικείμενα, ώστε να πρέπει να σύρουν τον εξοπλισμό στη Δύση για επισκευές", δήλωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vladislav Shurygin.
Το εργοστάσιο Malyshev και οι κοντινές περιοχές στο Χάρκοβο έχουν επανειλημμένα δεχθεί ρωσικές επιθέσεις από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε την προηγούμενη επίθεση τον περασμένο Δεκέμβριο.
Πριν από αυτό, είχε προηγηθεί ένα χτύπημα στο εργοστάσιο που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022, με τα βίντεο από τα επακόλουθα του χτυπήματος να κάνουν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων.

Ουκρανικές επισκευαστικές εγκαταστάσεις κατά μήκος της μετωπικής γραμμής

Όπως ανέφεραν πρόσφατα οι EurAsian Times, οι Ουκρανοί λειτουργούν συνεργεία επισκευής κοντά στις γραμμές του μετώπου, όπου επισκευάζονται ακόμη και τα ρωσικά άρματα μάχης που έχουν συλληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις για να επανατοποθετηθούν εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων.
Οι Ουκρανοί κέρδισαν αυτά τα άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα ως τρόπαια των επιτυχιών στο πεδίο της μάχης μετά την εκδίωξη των ρωσικών δυνάμεων από συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Χάρκοβο, από όπου προέρχονται μερικά από τα πιο προηγμένα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που κατέλαβαν τα ουκρανικά στρατεύματα.
Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής βόρειας αντεπίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβο, η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της Ουκρανίας που αποτελείται από T-72 και T-64 φέρεται να κατέστρεψε το ήμισυ της ρωσικής 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Φρουράς (GTD) σε μια επίθεση έξω από την πόλη Izium.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 4η GTD είναι μέρος της 1ης Στρατιάς Τεθωρακισμένων Φρουράς (GTA), η οποία τυχαίνει να είναι η επίλεκτη ρωσική μονάδα τεθωρακισμένων που διατίθεται για την άμυνα της Μόσχας και προορίζεται να ηγηθεί των αντεπιθέσεων σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ.
Οι αναφορές δείχνουν ότι μέχρι τη στιγμή που η 4η GTD αποσύρθηκε προς τα ρωσικά σύνορα για να περάσει στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, είχε χάσει περίπου 90 άρματα μάχης T-80U, δηλαδή τα μισά από τα άρματα μάχης που θα διέθετε η μεραρχία σε πλήρη δύναμη.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πολλά από τα T-80U άθικτα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν επισκευάσει, να τα είχαν βάψει με τα διακριτικά του σταυρού του ουκρανικού στρατού και να τα είχαν στείλει πίσω στη μάχη.
Ορισμένα από τα αιχμαλωτισμένα άρματα περιλάμβαναν επίσης τους πιο προηγμένους τύπους T-90M της Ρωσίας, τουλάχιστον ένα από τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επιστρατεύσει εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, όπως ανέφερε προηγουμένως η EurAsian Times.
Το πλήρωμά του εγκατέλειψε το T-90 μετά από επίθεση τον Σεπτέμβριο.
Λιγότερο από δύο μήνες αργότερα, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να έθεσε σε μάχη τα T-90M εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.
Ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν περιγράψει τη Ρωσία ως τον μεγαλύτερο δωρητή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτής της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, πολύ πριν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Βρετανίας αποφασίσουν να παράσχουν στο Κίεβο τα άρματα μάχης Abrams, Leopard 2 και Challenger 2.
Σύμφωνα με αναφορές, μέρος του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά τα συνεργεία είναι εθελοντές μηχανικοί που συνήθιζαν να επισκευάζουν αυτοκίνητα, φορτηγά, σιδηροδρομικές γραμμές και λεωφορεία πριν από τον πόλεμο, αλλά τώρα αποσυναρμολογούν τα ρωσικά άρματα T-72 και ακόμη και τα οχήματα που προμηθεύονται από τη Δύση, όπως το αμερικανικής κατασκευής όχημα MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected).
Πέρα από αυτό, μια ειδική κινητή μονάδα επισκευής αρμάτων στο πλαίσιο του ουκρανικού στρατού φέρεται να ταξιδεύει κατά μήκος της μετωπικής γραμμής του Ντονμπάς, ανταποκρινόμενη σε ραδιοφωνικές κλήσεις από ομάδες μάχης που ζητούν τακτική συντήρηση, γρήγορη επισκευή ή αποκατάσταση βλάβης.
"Είμαστε σαν νομάδες - μετακινούμαστε από το ένα μέρος στο άλλο", περιέγραψε στο Reuters ένας οδηγός τεθωρακισμένου οχήματος αποκατάστασης που συνδέεται μηχανικά με αυτή τη μονάδα.
Αυτή η κινητή μονάδα καλείται να αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα, όπως η επιδιόρθωση μιας σπασμένης ερπύστριας ερπύστριας σε ένα άρμα T-72 ή μια άδεια μπαταρία σε ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (APC).
Ενώ αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν επί τόπου, η κινητή μονάδα επισκευών ρυμουλκεί επίσης ορισμένα οχήματα που χρειάζονται πιο σοβαρές επισκευές.
eurasian.png
Δύο κατασχεμένα ρωσικά άρματα μάχης T-90A σε άγνωστη ουκρανική επισκευαστική εγκατάσταση (Twitter)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης