Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανασυντάσσονται αλλά δεν μπορούν να αντεπιτεθούν οι Ουκρανοί στη Zaporizhia

Ανασυντάσσονται αλλά δεν μπορούν να αντεπιτεθούν οι Ουκρανοί στη Zaporizhia
Από Απρίλιο θα πρέπει να αναμένεται η ουκρανική αντεπίθεση
Για ανασύνταξη των ουκρανικών δυνάμεων στο μέτωπο της Zaporizhia κάνει λόγο ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», αναφέροντας πάντως πως ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να εξαπολύσει κάποιου είδους αντεπίθεση.
«Είναι πλέον ορατή η προσπάθεια των Ουκρανών να ανασυγκροτηθούν.
Νέες μονάδες στρατιωτών φτάνουν στη γραμμή επαφής στη Zaporizhia.
Πριν από μια εβδομάδα, υπήρχαν περίπου 20.000 Ουκρανοί στρατιώτες.
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, προστέθηκαν άλλοι 5.000.
Ωστόσο, για μια επίθεση πλήρους κλίμακας στην κατεύθυνση της Zaporizhia, χρειάζονται περίπου 40.000 μαχητές» υποστήριξε ο Rogov, επισημαίνοντας πως επί του παρόντος ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να αναπληρώσει τις απώλειες που υπέστη κατόπιν της ρωσικής επίθεσης στα τέλη Ιανουαρίου.

Από Απρίλιο η αντεπίθεση

Σύμφωνα με τον Rogov, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι σε θέση να εξαπολύσουν μια νέα επίθεση στη γραμμή της Zaporizhia όχι νωρίτερα από τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και αφού λάβουν πρώτα τα νέα δυτικά όπλα, ανάμεσα τους και τα άρματα μάχης Leopard.
Κατά τον Rogov, το σχέδιο των Ουκρανών θα προβλέπει μια επίθεση προς την Μελιτόπολη προκειμένου να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα προκειμένου να «κόψουν» τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία, τις οδούς ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων και του πληθυσμού της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης