Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Elon Musk, συνιδρυτής της OpenAI, προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

O Elon Musk, συνιδρυτής της OpenAI, προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης
Υπέρ της ρύθμισης των θεμάτων ασφαλείας της τεχνητής νοημοσύνης τάχθηκε το αφεντικό της Tesla και συνιδρυτής της OpenAI
Σχετικά Άρθρα
Tο ChatGPT δείχνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί απίστευτα - και αυτό είναι κάτι για το οποίο όλοι θα πρέπει να ανησυχούμε, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος του τεχνολογικού κλάδου Elon Musk.
«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον του πολιτισμού είναι η τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο Musk στους παρευρισκόμενους στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφερόμενος στην ανάπτυξη του ChatGPT.
«Το ChatGPT είναι και θετικό και αρνητικό και αποτελεί μια μεγάλη υπόσχεση», είπε το αφεντικό της Tesla, της SpaceX και της Twitter όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει την ανάπτυξη της τεχνολογίας σε 10 χρόνια από τώρα.
προσθέτοντας όμως «ότι συνοδεύεται και από έναν μεγάλο κίνδυνο».
Ο Musk είναι συνιδρυτής της OpenAI, της αμερικανικής startup που ανέπτυξε το ChatGPT — ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που έχει τη δυνατότητα να δίνει απαντήσεις στα μηνύματα των χρηστών.
Το ChatGPT είναι μια προηγμένη μορφή AI που τροφοδοτείται από ένα μεγάλο μοντέλο γλώσσας που ονομάζεται GPT-3. Είναι προγραμματισμένο να κατανοεί την ανθρώπινη γλώσσα και να δημιουργεί απαντήσεις που βασίζονται σε τεράστιους όγκους δεδομένων.
Το ChatGPT «έχει δείξει στους ανθρώπους πόσο προηγμένη έχει γίνει η τεχνητή νοημοσύνη», ανέφερε ο Musk.
«Το AI έχει προχωρήσει αρκετά. Μόνο που δεν έχει μια διεπαφή χρήστη προσβάσιμη στους περισσότερους ανθρώπους».
Ενώ τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και τα φάρμακα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ρυθμιστικά πρότυπα ασφάλειας, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ακόμη κανόνες ή κανονισμούς που να θέτουν υπό έλεγχο την ανάπτυξή της, πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι πρέπει να ρυθμίσουμε τα θέματα ασφαλείας της τεχνητής νοημοσύνης, ειλικρινά», είπε ο Musk. «Πιστεύω ότι είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινωνία από τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα ή τα φάρμακα».
Η εισαγωγή ρυθμιστικού παλισίου «μπορεί να επιβραδύνει λίγο την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά νομίζω ότι κι αυτό μπορεί να είναι καλό», πρόσθεσε ο Musk.
Ο δισεκατομμυριούχος έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους της απεριόριστης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.
Κάποτε μάλιστα είχε πει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «πολύ πιο επικίνδυνη» από τις πυρηνικές κεφαλές.
Ο Musk αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI το 2018 και δεν κατέχει πλέον μερίδιο στην εταιρεία.
«Αρχικά η OpenAI δημιουργήθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανοιχτού κώδικα. Τώρα είναι κλειστού κώδικα και έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δεν έχω ανοιχτό μερίδιο στο OpenAI, ούτε είμαι στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε το ελέγχω με οποιονδήποτε τρόπο», κατέληξε ο Elon Musk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης