Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatargate: Ενώπιον των δικαστών για τρίτη φορά η Εύα Καϊλή – Νέο αίτημα αποφυλάκισης

Qatargate: Ενώπιον των δικαστών για τρίτη φορά η Εύα Καϊλή – Νέο αίτημα αποφυλάκισης
Σε ακρόαση και οι κατηγορούμενοι Mark Tarabella και Antonio Panzeri
Σχετικά Άρθρα
Για τρίτη φορά θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη 16/2 ενώπιον των δικαστών του Βελγίου η Εύα Καϊλή, η οποία αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα αποφυλάκισης.
Στο πλευρό της Εύας Καϊλή θα είναι και ο νέος συνήγορος της, ο ποινικολόγος Sven Mary, ο οποίος αντικαθιστά τον Αντρέ Ριζόπουλο.
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο έτερος δικηγόρος της, ο Μ. Δημητρακόπουλος.

Η αλλαγή του δικηγόρου

Τα σενάρια για το τι οδήγησε την κα.Καϊλή να αλλάξει συνήγορο ποικίλλουν, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτό συνέβη διότι ο κ. Ριζόπουλος της πρότεινε να ακολουθήσει την ίδια τακτική με αυτή του Panzeri, δηλαδή να αποδεχθεί την ενοχή της και να διαπραγματευτεί με τις Αρχές κάτι που η κα.Καϊλή δεν αποδέχθηκε, δηλώνοντας πως είναι αθώα μέχρι ότι από τη στιγμή που αποδειχθεί η εμπλοκή και των 5 κατηγορούμενων (Panzeri, Καϊλή, Giorgi, Tarabella, Cozzolino) στην υπόθεση του Qatargate, τότε η κατηγορία θα ενισχυθεί και θα αφορά πλέον στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Απολογούνται Tarabella, Panzeri

Ενώπιον του προδικαστικού τμήματος θα βρεθούν επίσης ο Βέλγος ευρωβουλευτής Marc Tarabella, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και έκτοτε παραμένει κρατούμενος αλλά και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Antonio Panzeri, ο οποίος στα μέσα Ιανουαρίου υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας, αποδέχθηκε την ενοχή του και συμφώνησε να αποκαλύψει τα πάντα στις Αρχές έτσι ώστε να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης και να γλιτώσει την πολυετή φυλάκιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης