Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prigozhin (Wagner): Καταλάβαμε την Praskoveevka, βόρεια του Bakhmut – Πλησιάζουμε παρά το…μπλόκο πυρομαχικών

Prigozhin (Wagner): Καταλάβαμε την Praskoveevka, βόρεια του Bakhmut – Πλησιάζουμε παρά το…μπλόκο πυρομαχικών
«Παρά το μπλόκο των πυρομαχικών, παρά τις βαριές απώλειες και τις αιματηρές μάχες, οι άνδρες μας κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό Praskoveevka», δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Ο αρχηγός της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν τον ουκρανικό οικισμό Praskoveevka, που συνορεύει στα βόρεια με την πόλη Bakhmut, πεδίο της μεγαλύτερης σε διάρκεια μάχης στο Donbass εδώ και ένα χρόνο.
«Παρά το μπλόκο των πυρομαχικών, παρά τις βαριές απώλειες και τις αιματηρές μάχες, οι άνδρες μας κατέλαβαν ολόκληρο τον οικισμό Praskoveevka», δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του.
Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τον ισχυρισμό αυτόν του Prigozhin.

Ο κλοιός

Για περισσότερους από έξι μήνες, η Wagner και ο ρωσικός στρατός προσπαθούν να καταλάβουν τo Bakhmut, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη στρατηγικής σημασίας αλλά που έχει αποκτήσει και μεγάλη συμβολική σημασία λόγω της διάρκειας και της σκληρότητας των μαχών.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν τις τελευταίες εβδομάδες να περικυκλώσουν τo Bakhmut και κατάφεραν να αποκλείσουν αρκετούς δρόμους προς την πόλη, ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων εκεί.
Η Praskoveevka βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης Bakhmut, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τη βομβαρδισμένη πόλη με το Seversk.
wagner.jpg

Αιχμές για ρωσικό υπουργείο Άμυνας 

Η αναφορά του Prigozhin σε «μπλόκο πυρομαχικών» φαίνεται να αποτελεί δημόσια κριτική στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγορεί για υλικοτεχνική αναποτελεσματικότητα, εν μέσω διαφωνιών μεταξύ του αρχηγού της Wagner και της στρατιωτικής διοίκησης.
Τη Δευτέρα (13/2), η ομάδα Wagner ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την Krasna Hora μια μικρή πόλη κοντά στην Praskoveevka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης