Τελευταία Νέα
Διεθνή

DoubleLine: Έρχεται «σκληρή προσγείωση» για την αμερικανική οικονομία... πάρτε ομπρέλα

DoubleLine: Έρχεται «σκληρή προσγείωση» για την αμερικανική οικονομία... πάρτε ομπρέλα
Είναι πιθανό οι αγορές να βρίσκονται στο κατώφλι του να πρέπει να χωνέψουν μια απότομη οικονομική επιβράδυνση - και δεν είναι καλά προετοιμασμένες να το κάνουν
Ο βασιλιάς των ομολόγων προετοιμάζεται για μια σκληρή οικονομική προσγείωση στις ΗΠΑ.
"Έχουμε προετοιμαστεί για μια σκληρή προσγείωση στη DoubleLine", δήλωσε αποκλειστικά στο Yahoo Finance Live ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach.
Ο Gundlach επιβεβαίωσε ότι η επενδυτική του εταιρεία προετοιμάζεται για ένα τέτοιο σενάριο -μια περίοδο πολύ αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης που τροφοδοτείται κυρίως από τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed και τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό- εδώ και αρκετά τρίμηνα αυξάνοντας την έκθεση σε σχετικά ασφαλείς κρατικούς τίτλους.
Σύμφωνα με τον Gundlach δεν έχει σημασία αν υπάρξει "ήπια" ή "σκληρή" προσγείωση.
Είπε ότι είναι πιθανό οι αγορές να βρίσκονται στο κατώφλι του να πρέπει να χωνέψουν μια απότομη οικονομική επιβράδυνση - και δεν είναι καλά προετοιμασμένες να το κάνουν.

Πόσο άσχημη θα είναι η ύφεση

"Οι επενδυτές μου κάνουν πάντα αυτή την ερώτηση: πόσο άσχημη θα είναι η ύφεση.
Δεν έχει σημασία εφόσον θα μπούμε σε ύφεση. Πρέπει να έχετε κάποιο βαθμό προστασίας", δήλωσε ο Gundlach.
Και πρόσθεσε: "Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεστε μια ομπρέλα".
Εκτός από μια πρόσφατη έξαρση της μεταβλητότητας στις αγορές αυτή την εβδομάδα λόγω των φόβων για έναν πιο επιθετικό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της Fed εξαιτίας του ακόμη υψηλού πληθωρισμού, οι αγορές μετοχών έχουν ως επί το πλείστον αγνοήσει το σενάριο της σκληρής προσγείωσης.
Ο Nasdaq Composite έχει αποκομίσει κέρδη 11% από την αρχή του έτους, χάρη στη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από νέες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης από εταιρείες όπως η Microsoft, η Google και η Nvidia.
Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 4%, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών του COVID.
Όμως το κλίμα έχει αρχίσει να γίνεται πιο αρνητικό στις αγορές, κάτι που ταιριάζει με την αφήγηση του Gundlach.
Τα εταιρικά κέρδη έχουν επίσης αρχίσει να δέχονται πιέσεις, όπως φάνηκε αυτή την εβδομάδα από μεγάλα ονόματα όπως η Walmart και η Home Depot, πλήττοντας το σενάριο της ανόδου των μετοχών.
"Θα μπορούσαμε να δούμε κάποια πραγματικά ενδιαφέροντα, οδυνηρά αποτελέσματα να έρχονται στην επόμενη ύφεση, είτε είναι πολύ σοβαρή είτε όχι", ανέφερε ο Gundlach.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης