Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η στρατιωτική εκτίμηση της Βρετανίας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλους 12 μήνες

Η στρατιωτική εκτίμηση της Βρετανίας: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλους 12 μήνες
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας εξέφρασε την άποψη πως ο Putin δεν πρόκειται να θέσει οικειοθελώς ένα τέλος στον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει ακόμη ένα χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.
Κατά τους τελευταίους 12 μήνες, περισσότεροι από 188.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στη σύγκρουση, εκτίμησε ο Wallace.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας εξέφρασε την άποψη πως ο Putin δεν πρόκειται να θέσει οικειοθελώς ένα τέλος στον πόλεμο.
«Όταν κάποιος έχει περάσει τα όρια και πιστεύει ότι είναι εντάξει να το κάνεις αυτό στους δικούς σου ανθρώπους στέλνοντας τους σε μία μηχανή του κιμά, δεν νομίζω πως μπορεί να σταματήσει», σημείωσε.


Στρατιωτική Βοήθεια

Η Βρετανία υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας.
Το 2022 το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχε 2,3 δισεκατομμύρια στερλίνες (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία—το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό έθνος και δεύτερο μόνο μετά τις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευτεί για οικονομική και ανθρωπιστική στήριξη 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών.
Τον Ιανουάριο 2023, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που υποσχέθηκε προηγμένα δυτικά κύρια άρματα μάχης στην Ουκρανία, όταν ο πρωθυπουργός Rishi Sunak εξουσιοδότησε την παράδοση 12 αρμάτων μάχης Challenger 2.
Την Τετάρτη (22/2), ο Wallace συναντήθηκε με Ουκρανούς στρατιωτικούς που εκπαιδεύονται στους Challengers στο στρατόπεδο Bovington στο Dorset.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό η Ουκρανία να λάβει και μαχητικά αεροσκάφη από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία.

Όχι βρετανικά αεροσκάφη στην Ουκρανία πριν...το τέλος του πολέμου

Η κυβέρνηση Sunak δεν έχει δεσμευτεί μέχρι στιγμής να παράσχει στην Ουκρανία βρετανικά αεροσκάφη υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να εκπαιδευτούν οι πιλότοι στα F-35 και τα Typhoon της Βασιλικής Αεροπορίας.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δέχεται αυξανόμενη πίεση από μέλη του κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των προκατόχων του, Liz Truss και Boris Johnson, να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο Wallace ισχυρίστηκε ότι μπορεί να περάσουν χρόνια πριν το Ηνωμένο Βασίλειο δώσει αεροπλάνα στην Ουκρανία, υποδηλώνοντας ότι ο Zelensky ίσως χρειαστεί να περιμένει μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης