Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κατρακύλα -7% για τον ινδικό όμιλο Adani - Χάθηκαν 130 δισ. δολ. σε ένα μήνα

tags :
Νέα κατρακύλα -7% για τον ινδικό όμιλο Adani - Χάθηκαν 130 δισ. δολ. σε ένα μήνα
Ο όμιλος έχασε πάνω από 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της έκθεσης Hindenburg
Σχετικά Άρθρα
Νέες ισχυρές πιέσεις δέχεται ο ινδικός όμιλος Adani από δημοσίευμα που ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την άντληση περισσότερης χρηματοδότησης από το χρέος, γεγονός που προκάλεσε νέες ανησυχίες σχετικά με την επισφαλή θέση χρέους της εταιρείας.
Η ινδική έκδοση των Economic Times (ET) ανέφερε ότι ο όμιλος Adani Group βρίσκεται σε συζητήσεις με πιστωτές για την άντληση χρέους ύψους έως και 400 εκατ. δολαρίων, το οποίο υποστηρίζεται από τα περιουσιακά του στοιχεία στο ανθρακωρυχείο Carmichael στην Αυστραλία.
Ο όμιλος βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορους παγκόσμιους πιστωτικούς οίκους υψηλής απόδοσης για το θέμα, ενώ έχει λάβει δελτίο όρων από δανειστές, συμπεριλαμβανομένης της Farallon Capital Management.
Το δημοσίευμα της ET έπληξε τις μετοχές των εταιρειών Adani, δεδομένου ότι έρχεται ένα μήνα μετά την κριτική που άσκησε σε έκθεσή της η short-seller Hindenburg Research για τη θέση χρέους της εταιρείας.
Οι μετοχές της Adani Enterprises της ναυαρχίδας του ομίλου, υποχώρησαν πάνω από 7% τη Δευτέρα, ενώ οι μετοχές των Adani Wilmar, Adani Power, Adani Total Gas, Adani Green Energy και Adani Transmissionέχασαν 5% η καθεμία.

Χάθηκαν 130 δισ. δολ. σε ένα μήνα

Ο όμιλος έχασε πάνω από 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της έκθεσης Hindenburg, η οποία κόστισε επίσης στον ιδρυτή του Gautam Adani τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας.
Η έκθεση είχε ισχυριστεί ότι οι εισηγμένες επιχειρήσεις της Adani είχαν "σημαντικό χρέος", το οποίο έθετε ολόκληρο τον όμιλο σε επισφαλή βάση, και είχε επίσης ισχυριστεί ότι οι μετοχές των επτά εισηγμένων επιχειρήσεων του ομίλου είχαν πτώση 85% σε θεμελιώδη βάση.
Η Adani είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς. Αλλά ο όμιλος είχε επίσης απορρίψει μια δευτερογενή προσφορά ύψους 2,5 δισ. δολαρίων από την Adani Enterprises, αφού οι μετοχές της εταιρείας κατέρρευσαν πολύ κάτω από την τιμή της προσφοράς.
Η έκθεση Hindenburg είχε επίσης προκαλέσει τον ρυθμιστικό έλεγχο από ινδικούς και ξένους εποπτικούς φορείς, καθώς είδε τον διαχειριστή δεικτών MSCI να επανεκτιμά τη στάθμιση της Adani σε ορισμένους από τους δείκτες του. Πρόσφατα, το Reuters ανέφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων της Αυστραλίας εξέταζε επίσης τους ισχυρισμούς του short seller κατά της Adani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης