Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί τα έχασαν: Συνομιλίες με τη Ρωσία ούτε σε έναν αιώνα, εάν δεν αποστρατιωτικοποιηθεί

Οι Ουκρανοί τα έχασαν: Συνομιλίες με τη Ρωσία ούτε σε έναν αιώνα, εάν δεν αποστρατιωτικοποιηθεί
Δεν δεχόμαστε το «πάγωμα» της στρατιωτικής σύγκρουσης είπε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Denys Shmyhal
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ούτε σε έναν αιώνα, εάν αυτή δεν εκδημοκρατιστεί, αποστρατιωτικοποιηθεί και αποπυρηνικοποιηθεί, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Denys Shmyhal, τοποθέτηση που αν μη τι άλλο όχι μόνο δείχνει τις προθέσεις του Κιέβου αλλά και το αδιέξοδο της ουκρανικής κρίσης.
«Συμφιλίωση, συνεργασία… ούτε τα επόμενα 100 χρόνια.
Η Ρωσία πρέπει πρώτα να αλλάξει.
Να εκδημοκρατιστεί, να αποστρατιωτικοποιηθεί και να αποπυρηνικοποιηθεί» ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας.
Ερωτηθείς μάλιστα για το πώς θα μπορούσε να αφοπλιστεί η Ρωσία, ο Shmyhal ανέφερε μεταξύ άλλων περαιτέρω κυρώσεις, άρνηση συνεργασίας με τη Ρωσία, κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Όχι στο «πάγωμα» της σύγκρουσης

Μάλιστα ο Shmyhal υποστήριξε ότι το «πάγωμα» της στρατιωτικής σύγκρουσης για να σταματήσει η περαιτέρω αιματοχυσία είναι κάτι που δεν δέχεται το Κίεβο, καθώς όπως είπε, θα ωφελήσει μόνο τη Ρωσία και θα οδηγήσει σε έναν άλλο μεγάλο πόλεμο.

Δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας αρνήθηκε κάθε σενάριο παραχώρησης ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία.
«Η κοινωνία δεν θα το επιτρέψει αυτό.
Χιλιάδες από τους καλύτερους ανθρώπους μας σκοτώθηκαν για εμάς όχι για να επιδιώξουμε ένα συμβιβασμό με έναν αιματηρό τρομοκράτη και επιτιθέμενο που εκβιάζει όλο τον κόσμο» ανέφερε ο Shmyhal, τονίζοντας ότι ο μόνος συμβιβασμός που μπορεί να κάνει η Ουκρανία είναι η πλήρης αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία στα σύνορα του 1991.

Να φύγουν

«Οι Ρώσοι πρέπει να σταματήσουν να πυροβολούν, να σταματήσουν την επιθετικότητα και να εγκαταλείψουν το έδαφός μας.
Πιστεύω ότι η αλλαγή των συνόρων θα ήταν ένας απαράδεκτος συμβιβασμός και για την Ευρώπη.
Θέλουμε να ζήσουμε σε μια ανεπτυγμένη, πολιτισμένη χώρα» είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η ένταξη στην ΕΕ είναι ένας φιλόδοξος αλλά ρεαλιστικός στόχος.

Μειώθηκε η επιρροή των ολιγαρχών

Σύμφωνα με τον Shmyhal, η Ουκρανία μπορεί να υιοθετήσει και να εγκρίνει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς πολύ γρήγορα ενώ τόνισε ότι από την έναρξη του πολέμου, η επιρροή των ολιγαρχών έχει μειωθεί σημαντικά.
«Κάποιοι από τους ολιγάρχες έφυγαν από τη χώρα, κάποιοι έχασαν την επιρροή τους στα ΜΜΕ.
Σχεδόν κανένας από αυτούς δεν έχει πια πολιτική επιρροή.
Πολλοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους στην ανατολική Ουκρανία, οι επιχειρήσεις τους καταλήφθηκαν ή καταστράφηκαν…
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνουν η βάση για τη μελλοντική ανάκαμψη της Ουκρανίας και της οικονομίας της» υπογράμμισε ο Shmyhal, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει «συστημική διαφθορά στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης