Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εξαφάνισε τη Δύση - Στενή σχέση με τους συμμάχους της νέας Παγκόσμιας Τάξης

Η Ρωσία εξαφάνισε τη Δύση - Στενή σχέση με τους συμμάχους της νέας Παγκόσμιας Τάξης
Εξασφαλίσαμε συνεχή συνεργασία με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της διεθνούς κοινότητας είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η Ρωσία όχι μόνο κατάφερε να ματαιώσει τα σχέδια της Δύσης που αποσκοπούσαν στην απομόνωση της αλλά πέτυχε και μια στενή συνεργασία με τα περισσότερα κράτη της διεθνούς κοινότητας, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
«Αυτή τη στιγμή αποφασίζεται η διαμόρφωση της μελλοντικής παγκόσμιας τάξης, αποτέλεσμα της οποίας είναι η τοποθέτηση της Ρωσίας σε ένα δημοκρατικό, δίκαιο και πολυκεντρικό σύστημα.
Αυτό τώρα μορφοποιείται και δεν υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει εναλλακτική σε αυτό» είπε ο Lavrov, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα κεκτημένα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.
«Θέλω να δώσω έμφαση στο ότι καταφέραμε όχι μόνο να ματαιώσουμε τα σχέδια της συλλογικής Δύσης για απομόνωση και ακόμη και διαμελισμό της Ρωσίας, αλλά και να εξασφαλίσουμε συνεχή συνεργασία με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της διεθνούς κοινότητας. Τώρα το λέμε παγκόσμια πλειοψηφία» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος επισήμανε την προσοχή στην ανάπτυξη όπως είπε, «ολοένα και πιο στενών, όλο και πιο αποτελεσματικών δεσμών» με αυτή την παγκόσμια πλειοψηφία.

Στροφή σε Κίνα, Ινδία

«Μεταξύ των πλειοψηφικών χωρών του κόσμου είναι γίγαντες όπως η Κίνα, η Ινδία, αλλά και πολλοί άλλοι διεθνείς εταίροι, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων μας στην Οργάνωση Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, των μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, των BRICS» υπογράμμισε ο Lavrov.

Σύντομα ο Putin θα εγκρίνει τη νέα μας εξωτερική πολιτική

Όπως είπε ο Lavrov, σύντομα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin θα εγκρίνει τη νέα αντίληψη της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.
«Οι αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως έχουν αποτυπωθεί στο προσχέδιο της αντίληψης της εξωτερικής μας πολιτικής.
Ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί από τον πρόεδρο στο άμεσο μέλλον» υπογράμμισε ο Lavrov, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εφαρμόζει την ανεξάρτητη εξωτερική της πολιτική.
«Κατευθύνεται σε όλα τα μέτωπα και είμαστε έτοιμοι για δίκαιες, αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με όλους όσους επιδεικνύουν αμοιβαία ετοιμότητα.
Μόνο με δίκαιους και αμοιβαία επωφελείς όρους.
Οι προσπάθειες της Δύσης να επιβάλει τη βούλησή της σε όλους τους άλλους, να επιβάλει τους λεγόμενους κανόνες της βάσει των οποίων θέλει να διατηρήσει μια φιλοδυτική τάξη είναι μάταια και απολύτως απελπιστική» τόνισε ο Lavrov.

Κίνα: Ξεκάθαρη η θέση μας για την Ουκρανία – Θέλουμε ειρηνευτική λύση

Η Κίνα έχει μια σταθερή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ουκρανική κρίση και κύριο μέλημα της είναι η επίλυση της μέσω ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
«Η Κίνα έχει μια πολύ σαφή και σταθερή για την ουκρανική κρίση.
Ο βασικός παράγοντας είναι η προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Mao Ning, επισημαίνοντας πως το Πεκίνο θα προωθήσει τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης με πολιτικά μέσα. 
«Διατηρούμε επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Κρεμλίνο: Να δώσει λεπτομέρειες το Πεκίνο

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov κάλεσε το Πεκίνο να αναλύσει λεπτομερώς το σχέδιο ειρήνης που παρουσίασε πρόσφατα σχετικά με την ουκρανική κρίση.
Όπως είπε, πως το Κρεμλίνο δίνει μεγάλη προσοχή στο ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, αναφέροντας πως οι λεπτομέρειες του θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προσεκτικής ανάλυσης και υπολογισμών.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης ενός σχεδίου που θα βοηθήσει στη μεταφορά της σύγκρουσης σε μια πορεία ειρήνης, αξίζει της προσοχής.
Αντιμετωπίζουμε το σχέδιο των Κινέζων φίλων μας με μεγάλη προσοχή» υποστήριξε ο Peskov, επισημαίνοντας πως οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα πρέπει να τύχουν ανάλυσης καθώς και να λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.
Πάντως, υποστήριξε ότι επί του παρόντος δεν βλέπει να υπάρχει κάποια προϋπόθεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός και σε σταδιακή αποκλιμάκωση, όπως προβλέπει το κινεζικό σχέδιο.
«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε καμία προϋπόθεση έτσι ώστε όλη αυτή η ιστορία να πάει προς μια ειρηνική κατεύθυνση.
Την ίδια στιγμή, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, και προχωράμε προς την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν» ανέφερε ο Peskov, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι η Κίνα εξετάζει την αποστολή drones στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης