Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σεβόμαστε τη θέση της Κίνας για την Ουκρανία – Καταλαβαίνει τι κάνει το ΝΑΤΟ στα σύνορα μας

Ρωσία: Σεβόμαστε τη θέση της Κίνας για την Ουκρανία – Καταλαβαίνει τι κάνει το ΝΑΤΟ στα σύνορα μας
Δεν κτίζουμε μια στρατιωτικο-πολιτική συμμαχία με την Κίνα υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης στο Πεκίνο
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ρωσία σέβεται την ισορροπημένη στάση που τηρεί η Κίνα απέναντι στην ουκρανική κρίση διατύπωσε ο Igor Morgulov, ο Ρώσος πρέσβης στο Πεκίνο, αναφέροντας πως Ρωσία και Κίνα έχουν μια σχέση, στην οποία δεν υπάρχει «ηγέτης» και «υφιστάμενος».
«Από την έναρξη και την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Κίνα έχει λάβει μια ισορροπημένη θέση, τονίζοντας ότι η κρίση πρέπει να επιλυθεί με πολιτικά και διπλωματικά μέσα και ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη η εδαφική ακεραιότητα και τα νόμιμα συμφέροντα ασφάλειας όλων των ενδιαφερομένων μερών.
Σεβόμαστε αυτή τη θέση» αναφέρει σε δηλώσεις του στην κινεζική εφημερίδα Huanqiu Shibao ο Morgulov, ο οποίος υποστήριξε πως πολλές φορές η Κίνα έχει θέσει το ερώτημα του ποια ήταν η βασική αιτία για τις στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Καταλαβαίνει η Κίνα τι κάνει το ΝΑΤΟ στα σύνορα μας

«Όσον αφορά την πρόθεση της Δύσης να σπρώχνει συνεχώς τη στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ στα σύνορά μας, η Κίνα κατανοεί τι σημαίνει αυτό για τη Ρωσία και μπορεί πάντα να αξιολογήσει αντικειμενικά την κατάσταση.
Η Κίνα γνωρίζει τις αιτίες και τις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης του 2014» υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης, αναφέροντας πως η Κίνα αντιτάχθηκε στη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και στις μονομερείς κυρώσεις που δεν έχουν καμία νομική βάση.

Ισορροπημένες σχέσεις

Κατά τον Ρώσο πρέσβη, οι σχέσεις Ρωσίας – Κίνας βασίζονται στα εθνικά συμφέροντα και των δύο χωρών.
«Δεν υπάρχει ηγέτης και υφιστάμενος στις μεταξύ μας σχέσεις.
Μόσχα και Πεκίνο δεν κτίζουν μια στρατιωτικο-πολιτική συμμαχία που παραπέμπει στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Από πολλές απόψεις, οι σχέσεις μας ξεπερνούν αυτή την ξεπερασμένη μορφή συνεργασίας.
Είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε ευέλικτα και αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα των δύο χωρών και όχι να δημιουργήσουμε έναν άκαμπτο δεσμό ηγέτη-υποταγμένου.
Μπορούμε μόνο να συμβάλουμε και όχι να βλάψουμε την κυριαρχική ανάπτυξη κανενός από τα μέρη» υποστήριξε ο Morgulov, επισημαίνοντας πως οι σχέσεις Ρωσίας – Κίνας δεν στοχεύουν εναντίον κανενός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης