Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siluanov (ΥΠΟΙΚ Ρωσίας): Οι δυτικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στις αρχές του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου

Siluanov (ΥΠΟΙΚ Ρωσίας): Οι δυτικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στις αρχές του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου
«Οι αρχές του ελεύθερου παγκόσμιου εμπορίου έχουν πληγεί σοβαρά», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών 
Οι δυτικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει μακροπρόθεσμη σοβαρή ζημιά στις αρχές του ελεύθερου παγκόσμιου εμπορίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov σε συνέντευξή του στο RT.
«Οι αρχές του ελεύθερου παγκόσμιου εμπορίου έχουν πληγεί σοβαρά.
Αυτές οι συνέπειες δεν θα διαρκέσουν μόνο ένα έτος και θα έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο συνολικά», είπε ο Siluanov.
Σημείωσε ότι οι κυρώσεις πλήττουν τόσο τη Ρωσία όσο και τις χώρες που τις εισήγαγαν, καθώς και το παγκόσμιο εμπόριο γενικότερα.
«Πρώτον, παρατηρήσαμε το πάγωμα των συναλλαγματικών μας περιουσιακών στοιχείων - αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος, δεσμεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις.
Αυτό μείωσε την εμπιστοσύνη στον μηχανισμό διακανονισμού.
Ειδικότερα, τα logistics και τα έξοδα των εξαγωγέων μας υπέστησαν ζημιά που προκλήθηκε από την επιβολή ενιαίων περιορισμών στις εισαγωγές των αγαθών που χρειαζόμαστε», εξήγησε.
Σύμφωνα με τον Siluanov η Ρωσία έπρεπε να αναπτύξει ένα σύστημα «έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από τις κυρώσεις, τα σχέδιά μας».
«Αυτό αφορά πρωτίστως τα δημοσιονομικά σχέδια και τις παραγωγικές πρωτοβουλίες των εταιρειών μας», τόνισε.
Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι το δημόσιο χρέος της Ρωσίας στις αρχές του 2023 ανερχόταν στο 15,1% του ΑΕΠ.
«Ακολουθήσαμε μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, συμπεριλαμβανομένου τόσο του δημοσιονομικού κανόνα όσο και ενός χαμηλού χρέους.
Το χρέος μας στις αρχές του 2023 ανερχόταν στο 15,1% του ΑΕΠ.
Αυτό είναι το πλεονέκτημά μας, καθώς μας επιτρέπει να ελισσόμαστε όσον αφορά τις λειτουργίες της χρηματοπιστωτικής αγοράς με δυνατότητες δανεισμού και μελλοντική χρηματοδότηση δαπανών του προϋπολογισμού», παρατήρησε ο Siluanov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης