Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη πυρηνική απειλή στον πλανήτη

Κίνα: Οι ΗΠΑ είναι αποδεδειγμένα η μεγαλύτερη πυρηνική απειλή στον πλανήτη
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning κάλεσε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν άμεσα την πυρηνική τους πολιτική
Σχετικά Άρθρα

Στήριξη στη Ρωσία και στο νέο της πυρηνικό δόγμα παρείχε σχεδόν άμεσα η Κίνα, που χαρακτήρισε τις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη πυρηνική απειλή στον πλανήτη.
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning κάλεσε τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν άμεσα την πυρηνική τους πολιτική.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη πηγή πυρηνικής απειλής στον κόσμο. Θα πρέπει να επανεξετάσουν προσεκτικά την πυρηνική τους πολιτική, να εκπληρώσουν επιμελώς το ειδικό και πρωταρχικό τους καθήκον περί αφοπλισμού, μειώνοντας έτσι τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στην πολιτική εθνικής ασφάλειας, και να λάβουν ουσιαστικά πρακτικά μέτρα για να μειώσουν τους πυρηνικούς κινδύνους», είπε η Κινέζα αξιωματούχος.
Η Mao τόνισε επίσης ότι οι εικασίες για την πυρηνική απειλή που φέρεται να θέτει η Κίνα είναι ρόσχημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεκτείνουν το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο.
Όπως ανέφερε η Wall Street Journal στις αρχές Φεβρουαρίου, επικαλούμενη τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, η Κίνα είχε περισσότερους εκτοξευτές για επίγειους πυραύλους ICBM από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ορισμένοι Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν ενίσχυση του πυρηνικού δυναμικού της χώρας για να αντιμετωπίσει την Κίνα και τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης