Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στόχος για ανάπτυξη 5% το 2023 με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία

Κίνα: Στόχος για ανάπτυξη 5% το 2023 με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της διάσκεψης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου θα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Στην επικύρωση της πρότασης για τη νέα σύνθεση της κινεζικής κυβέρνησης αναμένεται να προχωρήσει το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της χώρας, κατά την ετήσια διάσκεψή του που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Global Times το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Wuanq Chao δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ότι σχεδόν 3.000 αντιπρόσωποι έχουν εγγραφεί για να παρευρεθούν στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.
Ο στόχος για την ανάπτυξη
Ο πρωθυπουργός Li Keqiang αναμένεται να ανοίξει τις εργασίες της ολομέλειας του κοινοβουλίου στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.
Ο 67χρονος Li, που αποχωρεί ύστερα από δύο θητείες, αναμένεται να ορίσει τον στόχο για την ανάπτυξη φέτος γύρω στο 5% ή και λίγο υψηλότερα.
Ο αντίστοιχος περυσινός στόχος ήταν 5,5%.
Ωστόσο, υπό την πίεση της αυστηρής πολιτικής της «μηδενικής Covid», η οποία εγκαταλείφθηκε μόλις τον Δεκέμβριο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης μόνο 3%.
Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 κατά την έναρξη των εργασιών αναμένεται επίσης να παρουσιαστεί ο νέος προϋπολογισμός ενώ στο επίκεντρο της διάσκεψης θα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Επίσης αναμένεται να επικυρωθεί η τρίτη θητεία του Xi Jinνping, του πανίσχυρου αρχηγού του κράτους και του κόμματος, στην ηγεσία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης