Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μειώνει τις πωλήσεις συναλλάγματος, αποκαθίσταται η συναλλαγματική σταθερότητα

Ρωσία: Μειώνει τις πωλήσεις συναλλάγματος, αποκαθίσταται η συναλλαγματική σταθερότητα
Αιτία τα ενεργειακά έσοδα τα οποία δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης παρά τις κυρώσεις
Η Ρωσία θα μειώσει την ποσότητα ξένου νομίσματος που σχεδιάζει να πουλήσει μέχρι τις αρχές Απριλίου, καθώς τα ενεργειακά έσοδα δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμά του TASS το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή  3 Μαρτίου 2023 ότι θα πουλήσει 119,8 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.
Το ποσό είναι πάνω από 40% μικρότερο από τον προηγούμενο μήνα.

Στροφή στο γιουάν

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος των διεθνών συναλλαγματικών αποθεμάτων της έχει παγώσει από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις, το κινεζικό γουάν είναι το κύριο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για να πραγματοποιήσει πωλήσεις από το επενδυτικό της ταμείο για να καλύψει τις δαπάνες.
«Οι πωλήσεις νομισμάτων θα μειωθούν μέχρι τον Μάιο και οι αγορές συναλλάγματος θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο», αναφέρει στο Bloomberg o Ρώσος οικονομολόγος Alexander Ivanov.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πωλήσεις συναλλάγματος μπορεί να φτάσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο πριν το Υπουργείο Οικονομικών στραφεί στην αγορά συναλλάγματος, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να αρχίσει να συσσωρεύει γουάν με ρυθμό 500 έως 700 εκατομμύρια δολάρια το μήνα το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Russia's Revenue From Oil and Gas Almost Halved in February - BNN Bloomberg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης