Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία – Απομακρύνεται η εισδοχή στο ΝΑΤΟ

Scholz (Γερμανία): Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για εγγυήσεις ασφάλειας στην Ουκρανία – Απομακρύνεται η εισδοχή στο ΝΑΤΟ
Ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Δύσης να δώσει στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας... αλλά μετά το τέλος της σύγκρουσης
Η Δύση είναι έτοιμη να παράσχει ορισμένες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία.. μετά το τέλος της σύγκρουσης, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κάτι τέτοιο, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σε συνέντευξή του στο CNN την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.
«Νομίζω ότι γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε σε κάποιου είδους εγγυήσεις για αυτή τη χώρα για μια μελλοντική περίοδο ειρήνης.
Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο», σημείωσε ενώ Γερμανοί αναλυτές και ΜΜΕ επισήμαναν ότι για τη γερμανική οπτική η εισδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ απομακρύνεται.
Ο Γερμανός Καγκελάριος επανέλαβε ότι η Δύση δεν θα λάβει αποφάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης για την Ουκρανία, αλλά χαρακτήρισε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων ως τη βάση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Παραγωγή οπλισμού

Η Γερμανία σκοπεύει σε μόνιμη βάση να αυξήσει την παραγωγή βασικών τύπων όπλων και πυρομαχικών, επισήμανε ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης
«Χρειαζόμαστε συνεχείς προμήθειες.
Άρα τα κύρια είδη όπλων που χρησιμοποιούμε πρέπει να παράγονται συνεχώς.
Το ίδιο ισχύει και για τη συντήρηση και τα πυρομαχικά», είπε.
Σύμφωνα με την καγκελάριο, συγκεκριμένα, μιλάμε για τεθωρασιμένα και συστήματα αεράμυνας.

Επιβίωσε… η οικονομία και η κοινωνία χωρίς το ρωσικό αέριο

Η γερμανική οικονομία επιβίωσε από την παύση προμήθειας του ρωσικού φυσικού αερίου, χωρίς να διολισθήσει σε κρίση και χωρίς να βιώσει έλλειψη ενέργειας, δήλωσε ο καγκελάριος Scholz.
«Κανείς δεν περίμενε πραγματικά πριν από ένα χρόνο ότι οικονομικά θα επιβιώναμε εύκολα από μια κατάσταση όπου δεν θα υπήρχαν πλέον προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.
Αλλά το κάναμε», είπε ο Scholz.
Σημείωσε ότι η διακοπή των προμηθειών στο πλαίσιο της ουκρανικής σύγκρουσης δεν οδήγησε σε έλλειψη ενεργειακών πόρων, ούτε σε οικονομική κρίση, ούτε σε κοινωνική αστάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης