Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα πάρει όλη τη Zaporizhia – Αντεπίθεση με 30.000 στρατιώτες ετοιμάζει τέλη Μαρτίου η Ουκρανία

Η Ρωσία θα πάρει όλη τη Zaporizhia – Αντεπίθεση με 30.000 στρατιώτες ετοιμάζει τέλη Μαρτίου η Ουκρανία
Στο εγγύς μέλλον όλη η Zaporizhia θα απελευθερωθεί, θα το αποφασίσει ο ρωσικός στρατός
Ο ρωσικός στρατός θα καταλάβει όλη τη Zaporizhia καθώς και την ομώνυμη πόλη – σήμερα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κιέβου – υποστηρίζει ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, Evgeny Balitsky, ο οποίος δηλώνει ότι αργά ή γρήγορα η Zaporizhia θα απελευθερωθεί.
«Είμαι βέβαιος ότι στο εγγύς μέλλον – ίσως σε ένα μήνα, ίσως σε έναν χρόνο – και όποτε το αποφασίσει ο ρωσικός στρατός, η Zaporizhia θα απελευθερωθεί.
H Zaporizhia είναι ρωσική.
Αυτό το θέμα έχει κλείσει για εμάς» υπογράμμισε ο Balitsky, ο οποίος σημείωσε πως αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin με κύριο αντικείμενο την επόμενη ημέρα της επαρχίας αλλά και το ζήτημα του καθεστώτος των εθελοντικών ταγμάτων έτσι ώστε να μπορούν πιο εύκολα να παραλαμβάνουν οπλισμό και πυρομαχικά.

Επαρκής η προστασία του πυρηνικού σταθμού

Αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, ο Balitsky υπογράμμισε ότι αυτός είναι επαρκώς προστατευμένος.
Για αυτό όπως είπε, οι Ουκρανοί χτυπούν τις συνοδευτικές υποδομές του και τις γραμμές τροφοδοσίας του έτσι ώστε να εμποδίσουν το σταθμό από την πλήρη λειτουργία του.

Ενισχυμένη η ρωσική παρουσία

Όπως είπε ο Balitsky, το επίπεδο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
«Τα συντάγματα είναι πλήρως εξοπλισμένα.
Έχουμε όλες τις δυνάμεις και όλα τα μέσα.
Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες» υπογράμμισε ο Balitsky.
32111.jpg
Αντεπίθεση οι Ουκρανοί

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μια δύναμη 30.000 στρατιωτών, η οποία ενδεχομένως στα τέλη Μαρτίου να χρησιμοποιηθεί για μια αντεπίθεση.
Σύμφωνα με τον Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει μια δύναμη 30.000 με 32.000 στρατιωτών στην πόλη Zaporizhia αλλά και στη συνοριακή γραμμή των περιοχών Dnepropetrovsk και Zaporizhia.
«Ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει μαχητές στην περιοχή Zaporizhia για να μεταβεί σε ενεργές επιχειρήσεις.
Αν μιλάμε για την αναδιάταξη, περίπου 3.500 Ουκρανοί μαχητές έχουν μεταφερθεί στην πόλη μέσα σε τρεις ημέρες, κάτι που είναι πολύ γρήγορο.
Περίπου 12.000 στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα των περιοχών Dnepropetrovsk και Zaporozhye για επίθεση.
Υπάρχει μια συγκέντρωση στρατευμάτων εκεί και αυτό προφανώς υποδηλώνει ότι μια απόπειρα επίθεσης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου» είπε ο Rogov, εκτιμώντας ότι για την πραγματοποίηση μιας επίθεσης θα πρέπει να υπάρχει μια δύναμη περίπου 40.000 στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης