Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνθρακας ο χρυσός: Οι πολωνικές εταιρείες δεν θα πάρουν αποζημιώσεις από τη Ρωσία για τον αγωγό Druzhba - «Τέλος η υποταγή»

Άνθρακας ο χρυσός: Οι πολωνικές εταιρείες δεν θα πάρουν αποζημιώσεις από τη Ρωσία για τον αγωγό Druzhba - «Τέλος η υποταγή»
Khazin:Η εποχή της υποταγής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα δυτικά δικαστήρια έφτασε στο τέλος της
Σχετικά Άρθρα
Οι πολωνικές εταιρείες δεν θα μπορέσουν να πάρουν αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την έλλειψη προμηθειών μέσω του αγωγού Druzhba, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Khazin, ο οποίος δήλωσε ότι η εποχή της υποταγής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα δυτικά δικαστήρια έφτασε στο τέλος της.
Η ιδέα να μηνύσει τη Ρωσία για τη διακοπή της προμήθειας πετρελαίου μέσω της Druzhba προήλθε από την ηγεσία του πολωνικού διυλιστηρίου πετρελαίου Orlen.
Οι Πολωνοί δεν αποκάλυψαν το ποσό της απαίτησης, επικαλούμενοι στοιχεία του συμβολαίου.
Το ρωσικό πετρέλαιο δεν έχει αποσταλεί στην Πολωνία από τον Φεβρουάριο 2023 .
Σύμφωνα με τον Khazin, η Πολωνία είναι συνηθισμένη στην τακτική της προσφυγής στα δυτικά δικαστήρια για οποιοδήποτε επίμαχο ζήτημα με Ρώσους προμηθευτές, είτε πρόκειται για την Gazprom είτε για εταιρείες πετρελαίου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, εταιρείες από τη Ρωσική Ομοσπονδία υπέφεραν από μια προκατειλημμένη στάση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
«Τώρα, για να πάρετε ρωσικό πετρέλαιο, πρέπει να παίξετε με τους κανόνες της Μόσχας και όχι να επιβάλλετε τους δικούς σας κανόνες».
«Συμφωνήσαμε τη δεκαετία του 1990 να παίζουμε με τους κανόνες τους και να επιλύουμε διαφορές στα δικαστήρια τους.
Η "Gazprom" το έχει ήδη βιώσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης, όταν ελήφθη μια απολύτως παράνομη απόφαση - το κυριότερο είναι ότι ήταν εναντίον της "Gazprom".
Όλα, η εστίαση έχει τελειώσει.
Εάν θέλετε πετρέλαιο, τότε έρχεστε στη Μόσχα, εγγραφείτε στο Χρηματιστήριο της Μόσχας και αγοράζετε πετρέλαιο με ρούβλια.
Εάν σας απαγορεύεται να το κάνετε, δεν θα λάβετε πετρέλαιο. Και αν συμπεριφέρεσαι άσχημα, τότε μπορεί να συμβούν κάθε είδους υπερβολές», είπε χαρακτηριστικά ο Khazin στο ραδιόφωνο του Sputnik.
Ο οικονομολόγος υπενθύμισε ότι η Δύση επιτρέπει στον εαυτό της την κρατική τρομοκρατία κατά της Ρωσίας: παράδειγμα είναι η υπονόμευση του Nord Stream με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νορβηγίας.
Ο Khazin άφησε να εννοηθεί την ύπαρξη «ιδιωτών τρομοκρατών» και άλλων δραστών.
Μιλάμε τόσο για τον ουκρανικό GTS όσο και για τους υπεράκτιους αγωγούς φυσικού αερίου στον πυθμένα της Μεσογείου Θάλασσας, μέσω των οποίων οι Ευρωπαίοι λαμβάνουν βορειοαφρικανικό αέριο, το οποίο είναι εξαιρετικά απαραίτητο ελλείψει προμηθειών από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ο Khazin ισχυρίζεται ότι ο πληθυσμός της Πολωνίας μεταχειρίζεται τους Ρώσους αρκετά καλά και περίπου το ένα τέταρτο όλων των Πολωνών είναι ρωσόφιλοι. Κανείς στη χώρα δεν θέλει ένοπλη αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, εκτός από μεμονωμένα «γεράκια» στην εξουσία, ακολουθώντας τις οδηγίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η διαρροή στον αγωγό Druzhba

πολωνικός διαχειριστής αγωγών PERN ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (12/10/2022) άγνωστης αιτίας διαρροή στον αγωγό Druzhba (σημαίνει «φιλία» στη ρωσική γλώσσα). Η διαρροή εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πόλη Plock. «Αυτή τη στιγμή, όλες οι υπηρεσίες της PERN (τεχνικές, επιχειρησιακές, πυρασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος) λαμβάνουν μέτρα με βάση τους σχετικούς αλγόριθμους, που έχουν δημιουργηθεί για τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε ο διαχειριστής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού στην Πολωνία, καθώς και οι υπόλοιπες υποδομές και υπηρεσίες του PERN λειτουργούν κανονικά.
Πάντως, αν και το περιστατικό αυξάνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των ενεργειακών προμηθειών της Ευρώπης, Πολωνός αξιωματούχος έκανε λόγο για... ατύχημα. «Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για τυχαία ζημιά», δήλωσε στο Reuters, ο Mateusz Berger, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις ενεργειακές υποδομές. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να πιστέψει κάποιος πως η διαρροή οφείλεται σε σαμποτάζ.

druzhba.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης