Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από Schiller Institute: Κατασκευασμένο το άρθρο των ΝY Times – ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πίσω από το σαμποτάζ στους Nord Stream

Βόμβα από Schiller Institute: Κατασκευασμένο το άρθρο των ΝY Times –  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πίσω από το σαμποτάζ στους Nord Stream
Σε υστερική αντίδραση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποδίδει το think tank το άρθρο των New York Times για τους Nord Stream
Σχετικά Άρθρα
Αδέξια προσπάθεια απαλλαγής των δυτικών ηγετών από τις ευθύνες τους, χαρακτηρίζει το γερμανικό think tank Institute Schiller που συνεργάζεται με τα  Ηνωμένα Έθνη το άρθρο των New York Times ότι μία φιλο-ουκρανική ομάδα βρίσκεται πίσω από την ανατίναξη των Nord Stream.
«Το άρθρο των New York Times αποκαλύπτει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν υστερική αντίδραση στην ευρεία κυκλοφορία του άρθρου του Seymour Hersh.
Έχει υποστηριχθεί από πολλούς ανεξάρτητους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο», επισημαίνει ο Richard Black, εκπρόσωπος του Institute Schiller.
Ο ειδικός ισχυρίζεται ότι το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας δεν περιέχει καμία είδηση ή αποδεικτικό στοιχείο.
«Το περιεχόμενο του άρθρου των New York Times δεν έχει τίποτα. Δεν περιέχει νέα, δεν περιέχει στοιχεία.
Το μόνο που αναφέρει είναι αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται.
Ποια ήταν η έρευνα; Πού είναι τα στοιχεία, τι βρήκαν;
Δεν λέει τίποτα», πρόσθεσε.

Υστερική αντίδραση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Black, «ο Hersh ανέπτυξε το άρθρο του με τον τρόπο που θα έκανε κάθε έμπειρος εισαγγελέας.
Ποιος έχει το κίνητρο να το πραγματοποιήσει, ποιος έχει την ικανότητα να το πραγματοποιήσει και στη συνέχεια ποιος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το έγκλημα».
Από την άλλη το μήνυμα που εκπέμπει το άρθρο των New York Times είναι «μην ανησυχείς, μην το σκέφτεσαι». Είναι μία αρκετά υστερική αντίδραση», σημείωσε ο Black.
«Είναι ένα διεθνές σκάνδαλο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, είχε την πρόθεση να υλοποιήσει όπως είχε αποκαλύψει στις αρχές του 2022», συνέχισε ο Black.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz βρισκόταν στο πλευρό του Biden όταν έγινε, πρόσθεσε ο ειδικός.

Αδύναμη συγκάλυψη

Το άρθρο των New York Times είναι μια πολύ αδύναμη συγκάλυψη της ευθύνης των ηγετών της Δύσης, επισήμανε, προσθέτοντας πως τους βαρύνει αυτή η τρομοκρατική ενέργεια, η οποία ρίχνει τον πληθυσμό της δυτικής Ευρώπης σε τεράστια εξαθλίωση.
Οι New York Times ανέφεραν επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές, ότι οι αμερικανικές πληροφορίες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αναγνωρίσουν τον εγκέφαλο των επιθέσεων δολιοφθοράς του Σεπτεμβρίου 2022 που είχαν στόχο τους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2, οι οποίοι μετέφεραν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
Αξιωματούχοι υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, που μίλησαν στην εφημερίδα, ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για τους υπεύθυνους, αφήνοντας έτσι ανοιχτή «την πιθανότητα η επιχείρηση να διεξήχθη από μία ειδική ομάδα με διασυνδέσεις με την ουκρανική κυβέρνηση ή τις υπηρεσίες ασφαλείας της».

Η αποκάλυψη Hersh


Ο ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh στις 8 Φεβρουαρίου 2023 δημοσίευσε ένα άρθρο όπου, επικαλούμενος μια πηγή, αποκαλύπτει ότι τα εκρηκτικά κάτω από τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream 1 και 2 τοποθετήθηκαν από δύτες του Αμερικανικού Ναυτικού, με τη βοήθεια Νορβηγών ειδικών, υπό το πρόσχημα της άσκησης Baltops τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με τον βραβευμένο με πούλιτζερ δημοσιογράφο, η CIA και ο διευθυντής της William Burns συμμετείχαν στην προετοιμασία της επιχείρησης και ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε προσωπικά το πράσινο φως μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με το προσωπικό εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανέφερε άνευ προηγουμένου ζημιές που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα σε τρεις σειρές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις στις διαδρομές του αγωγού.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας άσκησε ποινική υπόθεση με κατηγορίες για διεθνή τρομοκρατία.

Αποσιώπηση και σύγχυση, καταγγέλλει η Ρωσία

Οι διαρροές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης από ανώνυμες πηγές σχετικά με τις επιθέσεις δολιοφθοράς στους Nord Stream έχουν σκοπό μόνο να προκαλέσουν σύγχυση σε όσους προσπαθούν να ανακαλύψουν την αλήθεια, δήλωσε ο σύμβουλος της Ρωσικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες Andrey Ledenev.
Σχολιάζοντας το άρθρο στους New York Times, ο διπλωμάτης είπε: «Πρώτα απ' όλα λαμβάνουμε υπόψη το γεγονός ότι το αναφερόμενο άρθρο πήρε αμέσως «πράσινο φως» από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
«Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο δεδομένου των προσπαθειών Αμερικανών αξιωματούχων και δημοσιογράφων να αποσιωπήσουν κατάφωρα το ηχηρό υλικό του Seymour Hersh για το ίδιο θέμα, καθώς και την αντίθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ξεκινήσει μια συνολική και ανεξάρτητη έρευνα για αυτήν την πράξη διεθνούς τρομοκρατίας ενάντια σε ζωτικής σημασίας ενεργειακές υποδομές», είπε ο Ledenev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν κάτι να κρύψουν δεδομένου του γεγονότος ότι απείλησαν ανοιχτά τη λειτουργία των αγωγών φυσικού αερίου και στη συνέχεια προχώρησαν ανοιχτά την καταστροφή τους», ειδικά επειδή η αμοιβαία επωφελής συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης «ήταν πάντα ένα αγκάθι για την Ουάσιγκτον».
«Δεν πιστεύουμε στην "αμεροληψία" των συμπερασμάτων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Αντιλαμβανόμαστε τις ανώνυμες "διαρροές" ως τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να προκαλέσουν σύγχυση σε αυτούς που ειλικρινά προσπαθούν να φτάσουν στο βάθος των πραγμάτων σε αυτό το κραυγαλέο έγκλημα», συνέχισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η δικαιοσύνη. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να συμβεί αυτό», κατέληξε.

Ελεγχόμενες διαρροές

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν την τακτική των ελεγχόμενων διαρροών στο θέμα των εκρήξεων στους Nord Stream σε μια προσπάθεια να κατασκευάσουν μια ατζέντα που τους ταιριάζει, αλλά η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε δήλωσή της την Τετάρτη (8/3/2023).
«Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ακολουθούν την πεπατημένη οδό της χρήσης ελεγχόμενων διαρροών σε αυτό το θέμα, διαμορφώνοντας την ατζέντα που τους ταιριάζει», σημείωσε.
«Αλλά η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, είμαι σίγουρη», σημείωσε στο Telegram.
11_4.JPG

Ενστάσεις… Γερμανίας

Επιφυλάξεις διατυπώνει και η Γερμανία με τον υπουργό Άμυνας, Boris Pistorius να τάσσεται κατά της διατύπωσης πρόωρων κατηγοριών.
«Μπορεί θαυμάσια να είναι μια κατασκευασμένη επιχείρηση σκηνοθετημένη για να κατηγορηθεί η Ουκρανία, ένα ενδεχόμενο το οποίο αναφέρεται επίσης στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Οι πιθανότητες για το ένα ή το άλλο είναι εξίσου υψηλές» υποστήριξε μιλώντας στο δημόσιο δίκτυο Deutschlandfunk ο Pistorius.
Αλλά και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock αφού υποστήριξε ότι παρακολουθεί πολύ στενά όλες τις πληροφορίες, σημείωσε ότι πρέπει να αφεθούν οι επίσημοι φορείς να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους και ότι δεν πρέπει να καταλήξουμε σε πρόωρα συμπεράσματα που βασίζονται σε δημοσιεύματα.

Ουκρανία:Δεν είμαστε εμείς πίσω από το σαμποτάζ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι το Κίεβο δεν βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream έστειλε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Alexey Reznikov.
Στο περιθώριο των της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στη Στοκχόλμη τόνισε πως οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις δεν συμμετείχαν στο σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου
«Για μένα, αυτό (δημοσιεύματα για ουκρανική εμπλοκή) είναι λίγο περίεργο γιατί αυτή η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με εμάς.
Πιστεύω ότι μια έρευνα από επίσημες υπηρεσίες θα ξεκαθαρίσει τις λεπτομέρειες.
Είναι, φυσικά, ένα κομπλιμέντο για τις ειδικές υπηρεσίες μας αλλά αυτή δεν είναι η δραστηριότητά μας», είπε ο Reznikov σύμφωνα με βίντεο στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης