Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΥ: Παγώνει η διάσπαση σε συμβουλευτικές και ελεγκτικές δραστηριότητες

ΕΥ: Παγώνει η διάσπαση σε συμβουλευτικές και ελεγκτικές δραστηριότητες
Η συμφωνία πρέπει να αναθεωρηθεί, είπε η επικεφαλής της επιχειρηματικής δραστηριότητας της EY στις ΗΠΑ
Στον πάγο μπήκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο διάσπασης της ΕΥ σε ελεγκτική και συμβουλευτική οντότητα, λόγω διαφωνιών για το «πόσο από τη φορολογική της δραστηριότητα θα πρέπει να παραμείνει στην ελεγκτική πλευρά».
Η Julie Boland, η επικεφαλής της επιχειρηματικής δραστηριότητας της EY στις ΗΠΑ, η οποία επιλέχθηκε να διευθύνει την EY μετά την απόσχιση του συμβουλευτικού της σκέλους, είπε στους εταίρους σε τηλεφώνημα την Τετάρτη ότι η συμφωνία έπρεπε να αναθεωρηθεί.
Η αμερικανική επιχείρηση αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων της EY ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων (42,7 δισεκατομμύρια ευρώ), κάτι που της προσφέρει πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη στις εσωτερικές συνομιλίες για τη διάσπαση.
Η EY ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Στο πλαίσιο της συζήτησης και της δέουσας επιμέλειάς μας σε σχέση με την προτεινόμενη συναλλαγή, διεξάγουμε διάλογο με τις μεγαλύτερες εταιρείες-μέλη της EY για να καθορίσουμε την τελική μορφή της συναλλαγής.
«Αυτή η συναλλαγή είναι περίπλοκη και θα είναι ο οδικός χάρτης για την αναμόρφωση του επαγγέλματος, επομένως είναι σημαντικό να το κάνουμε σωστά. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό σκεπτικό που στηρίζει το Project Everest και πιστεύουμε ότι μια συμφωνία μπορεί και πρέπει να γίνει»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης