Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σείεται η γη στην Ιταλία - Στους δρόμους οι Ιταλοί, κλειστά τα σχολεία - Έλεγχοι στα κτήρια

Σείεται η γη στην Ιταλία - Στους δρόμους οι Ιταλοί, κλειστά τα σχολεία - Έλεγχοι στα κτήρια
Πολλοί κάτοικοι στην περιφέρεια Ούμπρια, μετά τις δονήσεις αυτές βγήκαν στον δρόμο και ακόμη δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Παραμένει η μεγάλη ανησυχία στην κεντρική Ιταλία από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες Πέμπτη 9 Μαρτίου το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή της Umbria με τις τοπικές αρχές να έχουν αποφασίσει - για προληπτικούς λόγους - να μείνουν κλειστά  σήμερα τα σχολεία.
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, πάνω από 200 άτομα διανυκτέρευσαν εκτός των σπιτιών τους ενώ η Πολιτική Προστασία έστησε 150 κρεβάτια σε γυμναστήρια στις πόλεις Umbertide, Pierantonio e Sant'Orfeto για όποιον δεν ήθελε να διανυκτερεύσει στο σπίτι του, με τους αρμόδιους να λένε πως περισσότερα από 100 χρησιμοποιήθηκαν τελικά.

Έλεγχοι σε κτήρια

Επιπλέον, επισημαίνεται πως άρχισαν και οι τεχνικοί έλεγχοι σε δημόσια κτήρια και ιδιωτικές κατοικίες για το κατά πόσο είναι ασφαλή ή όχι.
Σε δηλώσεις του ο Enrico Melasecche, σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια της Umbria, ανέφερε σε σημερινή συνεδρίαση πως οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιφορτισμένες με το να διαπιστώσουν ποια κτήρια δεν μπορούν πλέον να κατοικηθούν.
«Πρέπει να καταλάβουμε πόσοι χρειάζονται ένα κρεβάτι επειδή έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους από φόβο και πόσοι θα αναγκαστούν να τα εγκαταλείψουν λόγω της ζημιάς που προκάλεσε ο σεισμός» υπογράμμισε ο Ιταλός αξιωματούχος.

Σεισμικές δονήσεις

Υπενθυμίζεται πως σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν σε ένα διάστημα 4 ωρών.
Συγκεκριμένα, οι ισχυρότερες δονήσεις σημειώθηκαν στις 16.05 το απόγευμα τοπική ώρα (4,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ), στις 20.08 (4,6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ) και στις 20.13 (3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ).
Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας έκανε γνωστό ότι δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες ή να έχουν σημειωθεί σοβαρές υλικές ζημιές.
Οι πυροσβέστες αποφάσισαν, πάντα για προληπτικούς λόγους, να εκκενώσουν τέσσερα κτίρια, στα οποία διαμένουν συνολικά τριάντα άνθρωποι.
Στις 10 και 11/3 θα παραμείνει κλειστό και το Πανεπιστήμιο της Perugia.
Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η περιοχή αυτή της κεντρικής Ιταλίας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν και ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης