Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανθεκτική η βρετανική οικονομία - Ανάπτυξη 0,3% τον Ιανουάριο του 2023

Ανθεκτική η βρετανική οικονομία - Ανάπτυξη 0,3% τον Ιανουάριο του 2023
Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η μόνη χώρα στις μεγάλες οικονομίες της G-7 που δεν έχει ακόμη ανακτήσει πλήρως την χαμένη παραγωγή της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού
Με ρυθμό 0,3% αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία τον Ιανουάριο του 2023, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες και αποφεύγοντας την ύφεση, που σύμφωνα με τους οικονομολόγους είναι… αναπόφευκτη.
«Ο τομέας των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιανουάριο του 2023, μετά από πτώση 0,8% τον Δεκέμβριο του 2022, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην ανάπτυξη τον Ιανουάριο του 2023 να προέρχεται από την εκπαίδευση, τις μεταφορές και την αποθήκευση, τις δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας και τις τέχνες, τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας και αναψυχής. Όλα αυτά ανέκαμψαν μετά την πτώση που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2022», διαπίστωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Από την άλλη, οι κλάδοι των κατασκευών και της μεταποίησης παρουσίασαν συρρίκνωση. Η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,3% τον Ιανουάριο, ενώ ο κλάδος των κατασκευών μειώθηκε κατά 1,7% τον Ιανουάριο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η μόνη χώρα στις μεγάλες οικονομίες της G-7 που δεν έχει ακόμη ανακτήσει πλήρως την χαμένη παραγωγή της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, το μηνιαίο ΑΕΠ εκτιμάται τώρα ότι είναι 0,2% κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης