Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα πιέσουμε για επανένωση με την Ταϊβάν λέει η Κίνα – Σινικό ατσάλινο τείχος ο στρατός

Θα πιέσουμε για επανένωση με την Ταϊβάν λέει η Κίνα – Σινικό ατσάλινο τείχος ο στρατός
Συνεχίζουμε την πολιτική ανοίγματος της κινεζικής οικονομίας υποστήριξε ο Xi Jinping
Σχετικά Άρθρα
Εσωτερική υπόθεση της Κίνας χαρακτήρισε το θέμα της Ταϊβάν ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, ο οποίος αφού υπογράμμισε πως θα πιέσει για την επανένωση τους, υποστήριξε πως βασικό μέλημα στη νέα 5ετή προεδρική του θητεία είναι ο εκσυγχρονισμός της εθνικής άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων, έτσι ώστε ο στρατός να γίνει, όπως είπε, το σινικό ατσάλινο τείχος.
«Η Κίνα θα πιέζει σταθερά για την επανένωση της με την Ταϊβάν.
Πρέπει να πιέζουμε για την επανένωση της με τη μητέρα – πατρίδα» είπε ο Xi στην ομιλία του στα περίπου 3.000 μέλη του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, όπου και υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια.
«Η ασφάλεια είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης, της σταθερότητας και αναγκαία προϋπόθεση για την ευημερία.
Για αυτό είναι αναγκαίο να προωθήσουμε πλήρως τον εκσυγχρονισμό της εθνικής άμυνας και των ένοπλων δυνάμεων, να κάνουμε τον στρατό σινικό ατσάλινο τείχος που προστατεύει αποτελεσματική την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα συμφέροντα της ανάπτυξης» υποστήριξε ο πρόεδρος της Κίνας, ο οποίος αφού εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των «εξωτερικών δυνάμεων» που αναμιγνύονται στην υπόθεση της Ταϊβάν, έκανε λόγο για εσωτερική υπόθεση της χώρας του.
Η Κίνα πιστεύει πως η Ταϊβάν, η οποία αποσχίσθηκε το 1949 μετά το τέλος του κινεζικού εμφύλιου πολέμου, πρέπει να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, τη στιγμή που η Ταϊβάν έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στενούς στρατηγικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.

Άνοιγμα οικονομίας

Επιπλέον, ο Xi υποστήριξε πως θα επιμείνει στην πολιτική ανοίγματος της οικονομίας της Κίνας.
«Πρέπει να συνεχίσουμε αποφασιστικά την πολιτική της ενίσχυσης του ανοίγματος και να χρησιμοποιήσουμε ενεργά τους παγκόσμιους πόρους και τις αγορές.
Η Κίνα θα πρέπει να προοδεύει ενώ συμβάλλει στην πρόοδο άλλων χωρών» είπε ο Xi , επισημαίνοντας πως ο λαός της Κίνας «θα κρατήσει ψηλά το λάβαρο της ειρηνικής ανάπτυξης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» και θα προωθήσει οικουμενικές αξίες, ενώ «θα διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη μεταρρύθμιση και στη διαμόρφωση του παγκόσμιου συστήματος διαχείρισης».
«Η Κίνα θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη σταθερότητα και θα διοχετεύσει επιπλέον θετική ενέργεια στην παγκόσμια ειρηνική ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Κινέζος πρόεδρος, τονίζοντας ότι το Πεκίνο πρόκειται να δημιουργήσει «μια θετική διεθνή ατμόσφαιρα» για την εθνική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης