Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψέματα - Δεν ήταν Ουκρανοί πίσω από την επίθεση στους Nord Stream – Ρωσία: Δεν είχαν να κερδίσουν τίποτα

Ψέματα - Δεν ήταν Ουκρανοί πίσω από την επίθεση στους Nord Stream – Ρωσία: Δεν είχαν να κερδίσουν τίποτα
Αντικειμενική έρευνα, με τη συμμετοχή της Ρωσίας ζητά ο N. Patrushev, επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Την εκδοχή και τα δημοσιεύματα που «έπαιξε» η Δύση ότι πίσω από την επίθεση δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream ήταν μια ομάδα φιλο – Ουκρανών, η οποία όμως δεν είχε καμία σχέση ούτε με την κυβέρνηση Zelensky ούτε με κάποιον άλλο ανώτερο Ουκρανό στρατιωτικό αξιωματούχο, απορρίπτει κατηγορηματικά η Ρωσία, η οποία υποστηρίζει πως η Ουκρανία δεν είχε να κερδίσει τίποτα από αυτήν την καταστροφή.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev υποστήριξε πως η Μόσχα εξακολουθεί να μην γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από αυτό το σαμποτάζ και για αυτό το λόγο ζητά να γίνει μια αντικειμενική διεθνής έρευνα, στην οποία θα επιτραπεί να συμμετάσχει και η Ρωσία.

Διεθνής έρευνα

«Θέλω να πω ότι κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από τα αποτελέσματα μιας αμερόληπτης έρευνας, δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα.
Για αυτό και η Μόσχα επιμένει στη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής έρευνας με τη συμμετοχή της Ρωσίας και άλλων ενδιαφερόμενων κρατών.
Εάν δεν υπάρχει μια αντικειμενική έρευνα, το να διατυπώνεις μονόπλευρες εκδοχές μιας τρομοκρατικής επίθεσης, δεν εξηγεί τίποτα» υποστηρίζει ο Patrushev.

Άγνωστος ο δράστης

Όπως επισημαίνει ο Patrushev, δεν είναι ακόμα γνωστό το ποιος ακριβώς είναι ο εμπνευστής και ο δράστης των επιθέσεων στους Nord Stream, αναφέροντας πως η Ρωσία δεν έχει συμμετάσχει καθόλου στην έρευνα αυτής της άνευ προηγουμένου τρομοκρατικής επίθεσης.
Αναφερόμενος μάλιστα στις πρόσφατες αποκαλύψεις και δημοσιεύματα διαφόρων ΜΜΕ (π.χ. New York Times, Wall Street Journal, Die Zeit, The Times) ο Patrushev υποστήριξε πως απώτερος στόχος ήταν να προκληθεί σύγχυση και να διαρρεύσουν στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Συγκάλυψη

«Στην προσπάθεια τους να συγκαλύψουν ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος, τα φιλοκυβερνητικά αγγλοσαξονικά μέσα, λαμβάνοντας εντολές «από πάνω», όρισαν πως ο δράστης είναι μια συγκεκριμένη ομάδα Ουκρανών τρομοκρατών, έστω και αν αυτό επισημαίνει για άλλη μια φορά την τρομοκρατική φύση του καθεστώτος του Κιέβου.
Επιπλέον, οι συντάκτες αυτού του σεναρίου, έκριναν ότι κανείς δεν θα είχε αντίρρηση σε μια τέτοια εκδοχή» αναφέρει ο Patrushev, ο οποίος κάλεσε την κοινή γνώμη να αναρωτηθεί εάν όντως μπορεί να υπάρχει μια τέτοια ομάδα φιλο – Ουκρανών και εάν όντως αυτή θα μπορούσε να φέρει εις πέρας μια τέτοια επιχείρηση.

Ποιοι θα μπορούσαν

Όπως είπε, για μια τέτοια αποστολή απαιτούνται κατάλληλες ειδικές δυνάμεις, με κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαίδευση.
«Οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία διαθέτουν σίγουρα τέτοιες δυνάμεις, όπως και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούν κολυμβητές για αποστολές δολιοφθοράς» τόνισε ο Patrushev, επισημαίνοντας πως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται κρατική έγκριση και υποστήριξη.

Ουκρανία, Γερμανία δεν κέρδισαν από το σαμποτάζ

Σύμφωνα με τον Patrushev, το ερώτημα είναι ποιος θα κέρδιζε από αυτό το σαμποτάζ.
«Ήταν οι εκρήξεις αυτές ωφέλιμες για την Ουκρανία ή τη Γερμανία;
Το Κίεβο ούτε έχασε ούτε κέρδισε κάτι από την καταστροφή των αγωγών.
Επιπλέον, το καθεστώς του Zelensky, το οποίο είναι με απλωμένο το χέρι στο Βερολίνο για βοήθεια, δεν χρειάζεται να κάνει μια τέτοια πράξη.
Από την πλευρά της η Γερμανία, η οποία προσπαθεί εδώ και χρόνια να οικοδομήσει την οικονομία της στη βάση ενός συνδυασμού φθηνών ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία και προηγμένων γερμανικών τεχνολογιών, κατανοεί όσο κανείς άλλος ότι μια τρομοκρατική επίθεση στον αγωγό, θα επηρεάσει αρνητικά τη γερμανική οικονομία» υπογράμμισε ο Patrushev.
Μάλιστα ο Patrushev τόνισε ότι η Γερμανία δεν είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που επιβάλλουν τις οικονομικές και περιβαλλοντικές πολιτικές τους στη Γερμανία, όπου και διατηρούν μια στρατιωτική δύναμη 35.000 στρατιωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης