Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Λευκορωσίας από εκπαιδευμένους στη Δύση μισθοφόρους

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Λευκορωσίας από εκπαιδευμένους στη Δύση μισθοφόρους
Για κρυφούς πυρήνες στο εσωτερικό της χώρας κάνει λόγο η Διεύθυνση για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς
Σχετικά Άρθρα
Για σχέδιο αποσταθεροποίησης της Λευκορωσίας από εκπαιδευμένους στη Δύση μισθοφόρους κάνουν λόγο οι λευκορωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.
«Αξιωματικοί της Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς έχουν πληροφορίες ότι μέλη εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το Τάγμα Kalinouski και άλλες ένοπλες ομάδες που βρίσκονται στο εξωτερικό, σχεδιάζουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Λευκορωσία.
Μισθοφόροι και άτομα που βρίσκονται σε δυτικά στρατόπεδα εκπαίδευσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό» αναφέρει ο Andrey Ananenko, επικεφαλής της Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας.
Σύμφωνα με τον Ananenko, οι μισθοφόροι αυτοί έχουν δεσμούς με τη Λευκορωσία, «σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και συγγενείς και γνωστούς, οι οποίοι σχηματίζουν «κρυφούς πυρήνες» προκειμένου να συνεισφέρουν σε εγκληματικές ενέργειες και να στρατολογήσουν άτομα προκειμένου να εμπλακούν σε ένοπλες συγκρούσεις στο πλευρό της Ουκρανίας».

Συλλήψεις 11 ατόμων

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τις αρχές του 2022, έχουν συλληφθεί 11 άτομα, τα οποία φέρονται να επιχείρησαν να φύγουν από τη Λευκορωσία προκειμένου να ενταχθούν σε ένοπλους σχηματισμούς ως μισθοφόροι.
Όπως επισημαίνεται, το Τάγμα Kalinouski περιλαμβάνει 200 γνωστούς στις αρχές της Λευκορωσίας.
«Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 20 απώλειες Λευκορώσων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Δεκάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι, ενώ αρκετοί έχουν αιχμαλωτιστεί ή απλά έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους» είπε ο Ananenko, επισημαίνοντας πως οι δεσμοί των Λευκορώσων μαχητών που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας έχουν παρακολουθηθεί στενά και συστηματικά έτσι ώστε να αποτραπούν ανατρεπτικές ενέργειες στην χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης