Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για σύγκρουση με τη Ρωσία σε μια βασική περιοχή... Εκεί όπου τα πολυβόλα μπλοκάρουν

Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για σύγκρουση με τη Ρωσία σε μια βασική περιοχή... Εκεί όπου τα πολυβόλα μπλοκάρουν
Τα πολυβόλα μπλοκάρουν και πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά και οι διάδρομοι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω των πάγω που λιώνουν
Κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην Αρκτική, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, γράφει το Bloomberg .
«Χώρες της Αρκτικής όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς αντιμετωπίζουν μηχανολογικές προκλήσεις», αναφέρει το άρθρο.
Όπως τόνισαν οι συντάκτες του άρθρου, οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ενδιαφέρονται και πάλι για την Αρκτική λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς και της ενίσχυσης των ρωσικών και κινεζικών δυνάμεων στην περιοχή.
Ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ εξέτασε την ετοιμότητα των στρατιωτικών βάσεων στην Αρκτική και την υποαρκτική περιοχή και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ηγέτες δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες για να προσαρμοστούν στις κλιματικές αλλαγές.

Τα προβλήματα του ΝΑΤΟ...

Σύμφωνα με το άρθρο, οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων λόγω αλλαγών θερμοκρασίας: τα πολυβόλα μπλοκάρουν και πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά και οι διάδρομοι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω των πάγω που λιώνουν.
Επιπλέον, οι σφοδρές χιονοθύελλες στην περιοχή αυτή οδηγούν σε βλάβη των εγκαταστάσεων ραντάρ.
Ο στρατός ισχυρίζεται ότι οι ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία επηρεάζουν το ηθικό των ανθρώπων, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα των μονάδων να διεξάγουν επιχειρήσεις σε τέτοιες συνθήκες.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης