Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μουντιάλ 2030: Ελλάδα - Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος έθεσαν υποψηφιότητα - Διαψεύδει το υφυπουργείο Αθλητισμού

Μουντιάλ 2030: Ελλάδα - Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος έθεσαν υποψηφιότητα - Διαψεύδει το υφυπουργείο Αθλητισμού
Η μία υποψήφια τριάδα για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 αποτελείται από την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο που έχει πάρει τη θέση της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της FIFA στις 14/3/23 έγιναν γνωστές και πήραν επίσημη μορφή οι υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, αναφέρει δημοσίευμα της ΕΡΤ.
Όπως γνωστοποιήθηκε μέσα από το συμβούλιο της FIFA, το Μαρόκο πήρε τη θέση της Ουκρανίας και η μία υποψήφια τριάδα για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, αποτελείται από τις Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία.
Μία άλλη προσφορά που υποβλήθηκε, όμως, αφορά την Ελλάδα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο που κατέθεσαν επίσημη πρόταση να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ.
Τέλος, υπάρχει και τρίτη πρόταση και αφορά κοινή προσφορά της Νότιας Αμερικής από Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη.


Η διάψευση του Υφ.  Αθλητισμού

Λίγο μετά ωστόσο το Υφυπουργείο Αθλητισμού έβγαλε, μέσω «κύκλων», ανακοίνωση διάψευσης όπου αναφέρει ότι «δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030».
«Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας», προστίθεται στην ενημέρωση του Υφυπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης