Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέτυχε νέο σαμποτάζ των Ουκρανών - Εκρηκτικοί μηχανισμοί στον αγωγό Druzhba - Δεν εξερράγησαν

Απέτυχε νέο σαμποτάζ των Ουκρανών - Εκρηκτικοί μηχανισμοί στον αγωγό Druzhba - Δεν εξερράγησαν
Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν σε τμήμα του αγωγού στην περιοχή του Bryansk
Σχετικά Άρθρα
Για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών σε τμήμα του αγωγού Druzhba κάνει λόγο η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Transneft, η οποία ωστόσο υποστηρίζει πως οι μηχανισμοί αυτοί δεν εξερράγησαν.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, o Igor Demin, εκπρόσωπος της Transneft υπογράμμισε πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σταθμό πετρελαίου Novozybkov του αγωγού Druzhba στην περιοχή του Bryansk.
«Πράγματι, στο έδαφος του αντλιοστασίου του πετρελαϊκού σταθμού Novozybkov χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε κατεστραμμένες πλαστικές θήκες μη βιομηχανικής παραγωγής, με κεφαλές σε μορφή μεταλλικών σφαιρών» είπε ο Demin, εκτιμώντας πως πιθανότατα οι εκρηκτικοί μηχανισμοί έπεσαν από drone.
Όπως είπε, το αντλιοστάσιο στο σταθμό Novozybkov δεν είχε πετρέλαιο, ήταν άδειο.

Ήθελαν να σκοτώσουν

«Η μορφή των κεφαλών – μεταλλικές σφαίρες – δείχνει ότι οι εμπνευστές του σαμποτάζ δεν ήθελαν να καταστρέψουν την υποδομή αλλά να σκοτώσουν ανθρώπους από το προσωπικό του σταθμού πετρελαίου.
Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο σταθμός Novozybkov δεν υπέστη ζημιές» τόνισε ο Demin, ο οποίος υπογράμμισε πως πολλές φορές οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν να πλήξουν τον αγωγό Druzhba.

Πρόσθετα μέτρα

Από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Nikolai Shulginov υποστήριξε ότι η Ρωσία θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και των ενεργειακών εγκαταστάσεων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κάποιου βομβαρδισμού από τους Ουκρανούς.
Υπενθυμίζεται πως ο αγωγός Druzhba ξεκινά από την περιοχή της Samara στη Ρωσία, περνά από το Bryansk και μετά «σπάει» σε δύο κατευθύνσεις, η μια προς Λευκορωσία, Ουκρανία και Πολωνία και η δεύτερη προς Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία και Ουγγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης