Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν οι μύθοι της Δύσης – Η Ρωσία διπλασιάζει τα πυρομαχικά ακριβείας, αυξάνει την παραγωγή πυραύλων Kh-101

Καταρρέουν οι μύθοι της Δύσης – Η Ρωσία διπλασιάζει τα πυρομαχικά ακριβείας, αυξάνει την παραγωγή πυραύλων Kh-101
Η Ρωσική παραγωγή οπλικών συστημάτων αυξήθηκε
Ο μύθος που καλλιεργείται στην Δύση… ότι οι ρώσοι εξαντλούν τα πυρομαχικά τους έχει καταρριφθεί πλήρως αφού αμερικανικές πηγές αναγνωρίζουν ότι… τώρα η Ρωσία κατασκευάζει περισσότερους πυραύλους Kh-101 από ότι στο παρελθόν.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα τάνκς, η παραγωγή των ρωσικών τεθωρακισμένων έχει αυξηθεί…

Η Ρωσία διπλασιάζει το απόθεμα πυρομαχικών ακριβείας – Αυξάνει την παραγωγή πυραύλων κρουζ Kh-101

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή στη μεγαλύτερη ρωσική πολεμική εταιρεία που παράγει διάφορους τύπους πυραύλων, την JSC Tactical Missiles Corporation (KTRV), να διπλασιάσει τα κατευθυνόμενα με ακρίβεια πυρομαχικά της.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η JSC Tactical Missiles Corporation εκπλήρωσε επαρκώς την κρατική αμυντική εντολή που έλαβε.
Αν και υπήρχε ήδη αύξηση της παραγωγής για το 2023, έδωσε εντολή στην εταιρεία να διπλασιάσει τον όγκο παραγωγής όπλων υψηλής ακρίβειας.

Σημείωσε επίσης ότι ο διπλασιασμός της παραγωγής θα μπορούσε να είναι πρόκληση για την JSC Tactical Missiles Corporation, λέγοντας ότι ενώ η εταιρεία διαθέτει τους απαραίτητους ειδικούς και εγκαταστάσεις παραγωγής, η μεγάλη αύξηση της παραγωγής είναι εθνικός στόχος.

Από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία, αξιωματούχοι της Δύσης υποστηρίζουν ότι οι έλεγχοι των εξαγωγών που επιβλήθηκαν από τις δυτικές κυβερνήσεις παρεμπόδισαν την ικανότητα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανικής βάσης να παράγει πυρομαχικά ακριβείας.

Για παράδειγμα, ο αεροπορικός πύραυλος κρουζ (ALCM) Kh-101, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στη ρωσική πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία, είναι γνωστό ότι βασίζεται σε πολλά δυτικά εξαρτήματα.

Ενώ η Ρωσία λέγεται ότι είχε αποθηκεύσει μικροηλεκτρονικά και άλλα κρίσιμα εξαρτήματα πριν εισβάλει στην Ουκρανία, όλα δείχνουν ότι η Ρωσία αρχικά περίμενε μια σύντομη εκστρατεία για να πετύχει μια γρήγορη νίκη.

Ωστόσο, η επιτυχημένη αντίσταση της Ουκρανίας απέδειξε ότι οι Ρώσοι ανώτατοι στρατιωτικοί έκαναν λάθος, και τώρα εξετάζουν το σενάριο μιας παρατεταμένης σύγκρουσης που θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και για χρόνια.
Ως εκ τούτου, οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν ίσως δίκιο να ισχυρίζονται ότι η Ρωσία εξαντλείται από πυρομαχικά ειδικά αυτών με καθοδήγηση ακριβείας.

Η Ρωσική παραγωγή οπλικών συστημάτων αυξήθηκε

Ωστόσο, τα στοιχεία από τα καταρριφθέντα Kh-101 στην Ουκρανία υποδηλώνουν ότι η παραγωγή των ρωσικών Kh-101 συνεχίζεται και πιθανώς ακόμη και σε μεγαλύτερο ρυθμό από αυτό που πιστεύεται γενικά στη Δύση, παρά τις κυρώσεις της Δύσης.

Ο John Hardie, ο αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος για τη Ρωσία στο Ίδρυμα για την Άμυνα των Δημοκρατιών (FDD) που εδρεύει στις ΗΠΑ, ο οποίος ανέλυσε αυτά τα δεδομένα τόνισε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παράγει περισσότερα Kh-101 την ημέρα από ότι πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Επίσης, αυτό θα μπορούσε να ισχύει ακόμη και για άλλους ρωσικής κατασκευής πυραύλους, καθώς διάφοροι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ χρησιμοποιούν ορισμένα από τα ίδια μέρη και εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών δυτικής κατασκευής.
Για παράδειγμα, η UEC-Saturn, η οποία κατασκευάζει τους κινητήρες που χρησιμοποιούνται στο Kh-101 και σε άλλους ρωσικούς πυραύλους, ανακοίνωσε σχέδια τον Μάρτιο του περασμένου έτους να προσλάβει 500 νέους υπαλλήλους για την αύξηση της παραγωγής.

Ομοίως, δύο άλλα εργοστάσια πυραύλων έχουν ανανεώσει σημαντικά τις δραστηριότητές τους από τον Μάιο του 2022.

Συγκεκριμένα το εργοστάσιο Novator που παράγει πυραύλους για συστήματα Iskander και Buk, πυραύλους Kalibr και αρκετούς πυραύλους που βασίζονται σε πλοία.
Το εργοστάσιο λέγεται ότι έχει λάβει πρόσθετα κεφάλαια και φέρεται να εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο σε τρεις βάρδιες. Παράγει περίπου 100-120 μονάδες Kalibr ετησίως και αρκετές δεκάδες πυραύλους κρουζ για το σύστημα Iskander.

Το άλλο εργοστάσιο είναι το Votkinsk που κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους για τα συστήματα Iskander και Yars και τους βαλλιστικούς πυραύλους Bulava για τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Borei.

Το 2020, το εργοστάσιο υιοθέτησε ένα τετραήμερο πρόγραμμα την εβδομάδα, απολύοντας υπαλλήλους σε ηλικία συνταξιοδότησης.
Τον Μάρτιο του 2022, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία προσέλαβε 500 εργαζομένους.
Η εταιρεία λέγεται ότι αύξησε την παραγωγή της σε περίπου 60 πυραύλους από περίπου 50 ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Ρωσία παράγει επίσης τανκς και άλλο στρατιωτικό υλικό

Όχι μόνο πυραύλους, αλλά η ρωσική αμυντική βιομηχανική βάση συνεχίζει να παράγει άλλες πλατφόρμες και συστήματα όπλων.

Για παράδειγμα, η UralVagonZavod, ο κορυφαίος κατασκευαστής αρμάτων μάχης της Ρωσίας, υποτίθεται ότι είχε σταματήσει την παραγωγή λόγω της έλλειψης ρουλεμάν δυτικής κατασκευής, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Γενικού Επιτελείου και της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ωστόσο, το στρατιωτικό τμήμα της UralVagonZavod έχει στρατολογήσει περισσότερους εργάτες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 250 κατάδικων ενώ αυξήθηκαν και οι ώρες παραγωγής. .
Η UralVagonZavod δημοσίευσε επίσης βίντεο και εικόνες για να δείξει ότι η παραγωγή τανκς και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού συνεχίζεται.
Αυτά δεν είναι σημάδια μιας εταιρείας που έχει σταματήσει την παραγωγή.
Ως εκ τούτου, οι δυτικοί ισχυρισμοί για την κατάρρευση της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας λόγω των κυρώσεων… είναι παντελώς αβάσιμοι.

20659.jpg

DpXaAp8XoAA4t9g.jpg

FQ8FBsCXMAA_GVN.jpg

FmHeiriXwAAJ_Mh.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης