Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (Βρετανία): Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα βυθιστεί σε ύφεση το 2023

Hunt (Βρετανία): Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα βυθιστεί σε ύφεση το 2023
Ο ρυθμός πληθωρισμού βρίσκεται σήμερα στο 10,1%, αν και το επίπεδο-στόχος είναι 2%
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο τεχνικής ύφεσης το 2023 απέκλεισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Jeremy Hunt, και επεσήμανε ότι το νέο outlook βασίστηκε σε νέες προβλέψεις του ανεξάρτητου Γραφείου Προϋπολογισμού (OBR).
Σύμφωνα με τον ίδιο, η βρετανική οικονομία «αποδεικνύει ότι οι αμφισβητίες κάνουν λάθος», μετά τις προηγούμενες προβλέψεις, μεταξύ άλλων και της Τράπεζας της Αγγλίας, ότι η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ύφεση όλων των εποχών.
Σημειώνεται ότι τεχνική ύφεση ορίζεται όταν μια χώρα παρατηρεί δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης του πραγματικού ΑΕΠ της.
Στις αναθεωρημένες προοπτικές του, το OBR ανέφερε επίσης ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί στο 2,9% μέχρι το τέλος του 2023, κάτι που σημαίνει ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών θα είναι βραδύτερος από τον αναμενόμενο και θα βρίσκεται πολύ κάτω από τα υψηλά επίπεδα του 11,1% που καταγράφηκαν τον Οκτώβριο.
Ο ρυθμός πληθωρισμού βρίσκεται σήμερα στο 10,1%, αν και το επίπεδο-στόχος είναι 2%.
«Προβλέπουν ότι θα ανταποκριθούμε στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού να μειώσουμε στο μισό τον πληθωρισμό, να μειώσουμε το χρέος και να κάνουμε την οικονομία να αναπτυχθεί», δήλωσε ο Hunt.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης