Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saudi National Bank: Δεν δικαιολογείται ο πανικός για την Credit Suisse

Saudi National Bank: Δεν δικαιολογείται ο πανικός για την Credit Suisse
Ο πρόεδρος της Saudi National Bank τόνισε ότι οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν διαφορετικές από την κρίση του 2008
Σχετικά Άρθρα
O πανικός που προκλήθηκε για την Credit Suisse δεν δικαιολογείται, ισχυρίζεται η Saudi National Bank, ο μεγαλύτερος μέτοχος της ελβετικής τράπεζας.
«Αν δείτε πώς κλονίστηκε ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έψαχναν απλώς για δικαιολογίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Saudi National Bank Ammar Al Khudairy στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
«Είναι πανικός, ένας μικρός πανικός. Πιστεύω ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητος, είτε πρόκειται για την Credit Suisse είτε για το σύνολο της αγοράς», τόνισε.
Οι δηλώσεις του έρχονται λίγες ώρες αφότου η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει αποφασιστική δράση για να δανειστεί έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα (53,68 δισ. δολάρια) από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.
Οι μετοχές της τράπεζας κατέρρευσαν την Τετάρτη μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η σαουδαραβική τράπεζα δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Credit Suisse.
Ο πρόεδρος της Saudi National Bank πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες επιπτώσεις από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν διαφορετικές από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, λέγοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την προστασία των καταθετών περιόρισαν περαιτέρω φόβους μετάδοσης.
“Είχαμε μια χρεοκοπία την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση, καμία σχέση με αυτό που είδαμε το 2008. Αυτό είναι μόνο ένα μεμονωμένο περιστατικό, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αποκόψει κάθε πιθανότητα διάχυσης”, υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης