Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κερδίζει έδαφος το AfD, ξεπερνά και τους Πράσινους

Γερμανία: Κερδίζει έδαφος το AfD, ξεπερνά και τους Πράσινους
Το κόμμα AfD έχει ζητήσει τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι αυτές βλάπτουν περισσότερο τη Γερμανία παρά τη Ρωσία
Καθώς η τύχη των Πρασίνων βυθίζεται, η απήχηση του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ανεβαίνει, με το AfD να προηγείται πλέον των Πρασίνων για πρώτη φορά από το 2018 σε δύο ξεχωριστές δημοσκοπήσεις.
Σε έρευνα της YouGov, το AfD εκτοξεύθηκε στο 17%, ενώ οι Πράσινοι βρίσκονταν μία μονάδα πίσω στο 16%.
Σε μια ξεχωριστή έρευνα της Insa που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, το AfD συγκεντρώνει 16% και οι Πράσινοι 15,5%.
Οι δημοσκοπήσεις από πολλαπλές έρευνες δείχνουν ότι οι Πράσινοι χάνουν εδώ και μήνες την υποστήριξή τους, ενώ το AfD κερδίζει.
Image
Säulendiagramm der Sonntagsfrage zur Bundestagswahl von INSA für BILD
Η κλιμάκωση του Ιουλίου

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, η Insa έδειξε ότι οι Πράσινοι προηγούνταν με 11 μονάδες, με τους Πράσινους στο 23% και το AfD μόλις στο 12%.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και η ανεξέλεγκτη μετανάστευση έχουν βυθίσει την τύχη των Πρασίνων.
Η τελευταία φορά που το AfD ήταν μπροστά από τους Πράσινους ήταν τον Οκτώβριο του 2018, όταν το AfD βρισκόταν στο 18% και οι Πράσινοι στο 17%.
Η τελευταία δημοσκόπηση της Insa δείχνει ότι το Αριστερό Κόμμα υποφέρει επίσης μετά την απόφαση της Sahra Wagenknecht να αποχωρήσει.
Το κόμμα θα συγκεντρώσει μόλις 4%, γεγονός που θα το καταστήσει μη επιλέξιμο για να συμμετάσχει στο κοινοβούλιο.
Το CDU έπεσε επίσης κατά μία μονάδα από την τελευταία δημοσκόπηση, ενώ το SPD αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδα.
Τον τελευταίο χρόνο, ορισμένα αντίπαλα πολιτικά κόμματα έχουν εντείνει τις εκκλήσεις για την απαγόρευση του AfD, καθώς το κόμμα αυξάνει τη δημοτικότητά του.
Υποστήριξαν ότι η απαγόρευση ενός από τα σημαντικότερα αντιπολιτευόμενα πολιτικά κόμματα της χώρας αφορά την "προστασία της δημοκρατίας".
Το κόμμα AfD έχει ζητήσει τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι αυτές βλάπτουν περισσότερο τη Γερμανία παρά τη Ρωσία.
Η Γερμανία βασίζεται εδώ και καιρό στη φθηνή ρωσική ενέργεια για να τροφοδοτήσει την παραγωγική της βάση.
Το AfD έχει επίσης επωφεληθεί από τις εκκλήσεις του για την ασφάλεια των γερμανικών συνόρων, καθώς η χώρα είδε σχεδόν 1,4 εκατομμύρια μετανάστες να καταφθάνουν πέρυσι, προκαλώντας σοβαρή κρίση για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης