Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε Ψυχρό Πόλεμο με τη Δύση, Ρωσία και Κίνα - Τεράστιας σημασίας η συνάντηση Putin - Jinping

Σε Ψυχρό Πόλεμο με τη Δύση, Ρωσία και Κίνα - Τεράστιας σημασίας η συνάντηση Putin - Jinping
Οι προετοιμασίες των ΗΠΑ για έναν πόλεμο στην Ταϊβάν είναι στο τελικό τους στάδιο αναφέρει Ρώσος διπλωμάτης
Σχετικά Άρθρα
Για τεράστιας σημασίας συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Κίνας, Xi Jinping, τη στιγμή που η Δύση διεξάγει ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο κατά της Ρωσίας και της Κίνας κάνει λόγο Ρώσος αναλυτής, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο Yury Tavrovsky, αντιπρόεδρος της Ρωσο-Κινεζικής Φιλικής Εταιρείας και επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων στη Ρωσο-Κινεζική Επιτροπή Φιλίας, Ειρήνης και Ανάπτυξης, είπε πως η Δύση διεξάγει έναν πλήρη Ψυχρό Πόλεμο στο δυτικό μέτωπο ενώ ετοιμάζεται να πυροδοτήσει άλλο ένα στα ανατολικά.

Μας επιβλήθηκε ο πόλεμος

«Η επίσκεψη του Xi Jinping στη Μόσχα θα είναι πολύ σημαντική καθώς η Ρωσία και η Κίνα βρίσκονται επί του παρόντος σε έναν Ψυχρό Πόλεμο με τη Δύση, τον οποίο δεν ξεκινήσαμε εμείς, αλλά, μάλλον, αυτός ο πόλεμος μας επιβλήθηκε.
Επί του παρόντος, σε παγκόσμια κλίμακα υπάρχουν δύο μέτωπα σε αυτόν τον Ψυχρό Πόλεμο – το δυτικό και το ανατολικό μέτωπο.
Στο δυτικό μέτωπο, στη δική μας γωνιά μας, οι εχθροπραξίες βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
Στο ανατολικό, στο κινεζικό μέτωπο, οι προετοιμασίες για έναν πόλεμο βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.
Είναι εκεί που οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατεύματα και ανανεώνουν τις συμφωνίες τους με τους περιφερειακούς τους συμμάχους, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία» υποστήριξε ο Tavrosky.

Ταϊβάν και νέα στρατιωτικά μπλοκ

Όπως λέει, η ένταση γύρω από την Ταϊβάν ολοένα και κλιμακώνεται, τη στιγμή που νέα στρατιωτικά μπλοκ, όπως το AUKUS μεταξύ Αυστραλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών και το QUAD που περιλαμβάνει την Αυστραλία, την Ινδία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, δημιουργούνται στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.
Και υπό αυτά τα δεδομένα, επισημαίνει ο Ρώσος αναλυτής, η συνάντηση Putin – Jinping έχει τεράστια σημασία
«Υπό αυτές τις συνθήκες, Putin και Jinping, θα συζητήσουν φυσικά την κατάσταση με στρατιωτικούς και στρατηγικούς όρους.
Ως ηγέτες, είναι βέβαιο ότι θα συζητήσουν επίσης για την οικονομική συνεργασία, δεδομένου ότι Ρωσία και Κίνα στηρίζουν η μια την άλλη.
Η Κίνα αγοράζει τα προϊόντα μας για τα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ενώ μπορούμε να διαβεβαιώσουμε την Κίνα ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει την ανάπτυξή της από εμάς, εάν το Πεκίνο τεθεί υπό κυρώσεις» υποστήριξε ο Tavrosky.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κινέζος πρόεδρος σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα, αν και προς το παρόν ούτε η Μόσχα ούτε το Πεκίνο το έχουν επιβεβαιώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης