Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαφορετικά σχέδια: Ρωσία - Κίνα αναζητούν ειρήνη στην Ουκρανία, ΗΠΑ – Βρετανία στέλνουν ολοένα και πιο θανατηφόρα όπλα

Διαφορετικά σχέδια: Ρωσία - Κίνα αναζητούν ειρήνη στην Ουκρανία, ΗΠΑ – Βρετανία στέλνουν ολοένα και πιο θανατηφόρα όπλα
Άμεσα εμπλεκόμενες οι ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Τη στιγμή που οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Κίνας, Vladimir Putin και Xi Jinping κατά τις επαφές τους στη Μόσχα συζητούσαν την πρόταση των 12 σημείων της Κίνας για μια ειρηνευτική διέξοδο στην ουκρανική κρίση – μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για διαπραγματεύσεις, αν και δεν διαφάνηκε κάποιο απτό αποτέλεσμα – η Μ. Βρετανία γνωστοποιούσε την πρόθεση της να στείλει οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κίεβο.

Άμεσα εμπλεκόμενες οι ΗΠΑ

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov υποστήριξε πως οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πως εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία, τη στιγμή μάλιστα που προμηθεύουν το Κίεβο με ολοένα και πιο θανατηφόρα όπλα.
«Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένας επί της ουσίας περιορισμός όσον αφορά τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που στέλνουν στην Ουκρανία.
Αυξάνουν τις αποστολές θανατηφόρων, μεγάλης εμβέλειας, σύνθετα εξελιγμένων οπλικών συστημάτων για να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης.
Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι εμπλέκονται άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση» λέει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Ryabkov.

Μην κλιμακώνετε

Ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ καλεί τις ΗΠΑ να μην ακολουθήσουν το δρόμο της κλιμάκωσης, αναφέροντας πως τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία – όπως φάνηκε από τις συνομιλίες Putin – Jinping – καλούν τις ΗΠΑ να αποκλιμακώσουν την ένταση.
«Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, απευθυνόμενοι στους στρατηγικούς μας αντιπάλους, τις ΗΠΑ, τις καλούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της αποκλιμάκωσης, της σταθεροποίησης της κατάστασης, της επιστροφής στον διάλογο, της αναζήτησης ισορροπίας συμφερόντων και της ενίσχυσης της στρατηγικής σταθερότητας.
Αλλά οι ΗΠΑ εμμένουν στην άρνηση της ανάγκης για διάλογο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ιδίως για τη στρατηγική σταθερότητα» επισημαίνει ο Ryabkov, τονίζοντας πως οι Αμερικάνοι βουλευτές δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από την προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στο Κίεβο.
«Οι Αμερικάνοι βουλευτές φαίνεται να αγνοούν τις επιπτώσεις για την ασφάλεια του μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και για την προοπτική τουλάχιστον μιας σχετικής εξομάλυνσης των σχέσεών μας με την Ουάσιγκτον», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Αναχώρησε από τη Μόσχα ο Jinping

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον πρόεδρο Putin και στη Ρωσία απέναντι στη Δύση, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Ρωσία και αναχώρησε για την Κίνα.
Ο Xi υποστήριξε ότι η στάση της Κίνας απέναντι στην ουκρανική κρίση είναι αντικειμενική, καθώς πράγματι δεν έκανε κάποια άμεση αναφορά στήριξης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Υπάρχουν ευκαιρίες που δεν έχουν συμβεί εδώ και 100 χρόνια.
Όταν είμαστε μαζί, οδηγούμε αυτές τις εξελίξεις» είπε ο Jinping κατά την αναχώρηση του από τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης