Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Χαμένη ευκαιρία για την Κίνα το ταξίδι του Xi Jinping στη Ρωσία

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Χαμένη ευκαιρία για την Κίνα το ταξίδι του Xi Jinping στη Ρωσία
Η Κίνα δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της ως κράτος μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογράμμισε η ΥΠΕΞ της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα


Για χαμένη ευκαιρία για την Κίνα να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως κράτος μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έκανε λόγο η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, αναφερόμενη στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στη Ρωσία.
Όπως είπε η Baerbock, η Κίνα «δεν ανταποκρίθηκε στην ευθύνη και τον ρόλο της ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας» των Ηνωμένων Εθνών.
«Είναι σαν να μην υπήρξε η τελευταία χρονιά» τόνισε η Baerbock, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο βιώσαμε στον κόσμο έναν επιθετικό πόλεμο δεν αναφέρεται ούτε καν με άλλες λέξεις στις επίσημες ανακοινώσεις των δύο κυβερνήσεων.
Όπως είπε, είναι «λυπηρό» το γεγονός ότι στις ανακοινώσεις τους οι κυβερνήσεις της Κίνας και της Ρωσίας αναφέρουν «πόσο εξαιρετικό» ήταν το 2022 για τις οικονομικές σχέσεις τους.
«Δεν αποτελεί μόνο προνόμιο το δικαίωμα στο βέτο, αλλά και ύψιστο καθήκον για τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να υπηρετούν την παγκόσμια ειρήνη» υποστήριξε η Baerbock, αναφέροντας πως η ειρηνευτική πρόταση της Κίνας δεν είναι παρά «ένα έγγραφο θέσεων, στο οποίο δεν κατονομάζονται ο επιτιθέμενος και το θύμα».
«Κατά την άποψή μου αυτό δεν μπορεί να συνεισφέρει πραγματικά στην ειρήνη» υπογράμμισε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης