Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ στέλνουν νωρίτερα τους Patriot και την παλαιότερη έκδοση των αρμάτων Abrams στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ στέλνουν νωρίτερα τους Patriot και την παλαιότερη έκδοση των αρμάτων Abrams  στην Ουκρανία
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επισπεύσει την παράδοση αρμάτων μάχης M1 Abrams και πυραύλων Patriot στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Μήνες μετά την ανακοίνωση της απόφασης για μεταφορά του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας PAC-3 Patriot και των αρμάτων μάχης Abrams στο Κίεβο, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναπτύξουν αυτά τα συστήματα πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επισπεύσει την παράδοση αρμάτων μάχης M1 Abrams και πυραύλων Patriot στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο, οι ΗΠΑ θα παραδώσουν μια αναβαθμισμένη αλλά παλαιότερη παραλλαγή των Abrams στην Ουκρανία και όχι μια νέα, έτσι ώστε οι ουκρανικές δυνάμεις που αμύνονται έναντι μιας πιθανής νέας ρωσικής επίθεσης να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι το φθινόπωρο.
Το αρχικό σχέδιο ήταν να σταλούν 31 ακόμη σύγχρονα M1A2 Abrams, τα οποία μπορεί να χρειάστηκαν ένα χρόνο ή περισσότερο για την παραγωγή και τη μεταφορά τους στην Ουκρανία.
Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο σχέδιο που ενέκρινε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin, η Ουάσιγκτον θα μεταφέρει το «παλαιότερο τύπο M1A1» από την προμήθεια του Στρατού.
Αυτό θα διευκολύνει τις ουκρανικές δυνάμεις να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν και να συντηρούν αυτά τα άρματα μάχης.
Ο στρατηγός Patt Ryder δήλωσε: «Το υπουργείο Εξωτερικών, σε στενό συντονισμό με την Ουκρανία, αποφάσισε να αγοράσει την παραλλαγή M1A1, η οποία θα μας επιτρέψει να επισπεύσουμε σημαντικά τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και να παραδώσουμε αυτή τη σημαντική ικανότητα στην Ουκρανία μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους».

Εκπαίδευση στην Οκλαχόμα

Όταν το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τον Ιανουάριο 2023 ότι οι Ουκρανοί θα ξεκινούσαν την εκπαίδευση στα αμυντικά συστήματα PAC-3 Patriot Missile στο Fort Sill, αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η εκπαίδευση μπορεί να διαρκέσει μήνες ή ένα χρόνο.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους και ήδη χειρίζονται επιδέξια αυτά τα συστήματα, σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.
Οι Ουκρανοί, οι οποίοι ήταν ήδη ικανοί στην αεράμυνα όταν έφτασαν τον Ιανουάριο και επιλέχθηκαν ειδικά από το Κίεβο για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση, κατέκτησαν το αμερικανικό σύστημα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν.
Αμερικανοί αξιωματούχοι άμυνας είπαν στα μέσα ενημέρωσης ότι περίπου 65 Ουκρανοί στρατιώτες θα ολοκληρώσουν σύντομα την εκπαίδευσή τους στο Fort Sill της Οκλαχόμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης