Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για σύγκρουση διαρκείας στην Ουκρανία – Stoltenberg: Πόλεμος φθοράς

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για σύγκρουση διαρκείας στην Ουκρανία – Stoltenberg: Πόλεμος φθοράς
Η ηγεσία της Ρωσίας δεν σχεδιάζει καμία διαπραγμάτευση ειρήνης είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση πρέπει να ετοιμάζεται για μια σύγκρουση διαρκείας στην Ουκρανία προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, αναφέροντας πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει καμία διαπραγμάτευση για ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον Stoltenberg, η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πόλεμος φθοράς» και για αυτό, όπως είπε, τα κράτη μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να προετοιμαστούν έτσι ώστε να ανταποκριθούν στην ανάγκη αύξηση της παραγωγής και της προμήθειας της Ουκρανίας με νέα πυρομαχικά και όπλα.
«Ο τρέχων ρυθμός κατανάλωσης πυρομαχικών είναι υψηλότερες από τον τρέχοντα ρυθμό παραγωγής» είπε ο Stoltenberg.

Η αντεπίθεση

Όπως είπε ο Stoltenberg, η βοήθεια που παρέχει το ΝΑΤΟ αποσκοπεί στη διεξαγωγή αντεπίθεσης των Ουκρανών, επισημαίνοντας πως η Συμμαχία δεν είναι μέρος της σύγκρουσης και ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από την ουκρανική διοίκηση.

Καμία απόφαση για F-16

Ερωτηθείς για το εάν η Συμμαχία έχει καταλήξει σε απόφαση αποστολής μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, όπως ζητά το Κίεβο, ο Stoltenberg υπογράμμισε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Περισσότερα κονδύλια για άμυνα

Στο ίδιο πλαίσιο ο Stoltenberg κάλεσε τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας να αυξήσουν τις δαπάνες τους για την άμυνα τους.
«Στη σύνοδο κορυφής μας στο Βίλνιους τον Ιούλιο, περιμένω οι σύμμαχοι να συμφωνήσουν να δεσμευτούν για πιο φιλόδοξες νέες αμυντικές επενδύσεις - τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ τους», είπε ο γενικός γραμματέας, επισημαίνοντας ότι η επιθυμία της Κίνας να βοηθήσει στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα πρέπει να συνοδεύεται από μια προσπάθεια «κατανόησης της ουκρανικής θέσης» και «άμεσης αλληλεπίδρασης» με τον πρόεδρο Zelensky.
Μάλιστα, εξέφρασε τη λύπη του για το ότι το Πεκίνο δεν καταδίκασε τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης