Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Χερσώνα ο Zelensky - «Θα αποκαταστήσουμε τις υποδομές, οι άνθρωποι επιστρέφουν»

Στη Χερσώνα ο Zelensky - «Θα αποκαταστήσουμε τις υποδομές, οι άνθρωποι επιστρέφουν»
Στη Χερσώνα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Σχετικά Άρθρα
Την περιοχή της Χερσώνας επισκέφθηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δίνοντας την υπόσχεση πως οι υποδομές της θα ανοικοδομηθούν, μετά τη ρωσική εισβολή και κατάκτηση της πόλης, που έχει επανέλθει στον έλεγχο των Ουκρανών από τον Νοέμβριο.
Ο Ζελένσκι πηγαίνει στην Χερσώνα, μία ημέρα μετά την μετάβασή του στην πρώτη γραμμή του πολέμου, καθώς υπενθυμίζεται πως χθες βρέθηκε στο Μπαχμούτ, στέλνοντας μήνυμα στήριξης και τις ευχαριστίες του στους Ουκρανούς υπερασπιστές της πόλης.
Ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε, συγκεκριμένα, το χωριό του Posad Pokrovske στην Χερσώνα, «όπου πολλά σπίτια και υποδομές έχουν καταστραφεί ως αποτέλεσμα της ρωσικής επιθετικότητας», ανέφερε σε μήνυμα στο Telegram. «Ο ηλεκτρισμός και η παροχή νερού αποκαθίστανται, το τοπικό ιατρείο ανοικοδομείται και οι άνθρωποι επιστρέφουν», πρόσθεσε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram, σε μήνυμα που συνόδευε το βίντεο της επίσκεψής του στη Χερσώνα τα εξής:
«Μίλησα με τους κατοίκους για τις ανάγκες και τα θέματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή. Θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, θα ξαναχτίσουμε τα πάντα. Όπως το ίδιο θα συμβεί με κάθε πόλη και χωριό που έχει υποφέρει από τους κατακτητές».
Μετά την ουκρανική αντεπίθεση, που οδήγησε τις ρωσικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την πόλη τον Νοέμβριο, εργάτες στην περιοχή έχουν αφοσιωθεί στο έργο της αποκατάστασης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στη Χερσώνα, όπως αναφέρει ο Guardian. Ο Ουκρανός πρόεδρος σε ένα άλλο post του, στο οποίο αποτυπώνεται να επιθεωρεί μια υποδομή ενέργειας, έγραψε το εξής μήνυμα:
«Πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη αποκατάσταση και να προστατεύσουμε τον ενεργειακό μας τομέα. Είμαι ευγνώμων στον καθένα που εργάζεται για αυτό και επιστρέφει το φως στους ανθρώπους μας», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης