Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινεζικά πυρά: Οι ΗΠΑ εμποδίζουν τις προσπάθειες κρατών για ειρήνη στην Ουκρανία

Κινεζικά πυρά: Οι ΗΠΑ εμποδίζουν τις προσπάθειες κρατών για ειρήνη στην Ουκρανία
Μέλημα τους να απομονώσουν τη Ρωσία υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρά πυρά κατά των ΗΠΑ ότι όχι μόνο ρίχνουν λάδι στη φωτιά της σύγκρουσης στην Ουκρανία αλλά παράλληλα εμποδίζουν και τις προσπάθειες άλλων κρατών να προωθήσουν την ειρήνη και το διάλογο εξαπολύει η Κίνα, αναφέροντας πως κύριο μέλημα τους είναι να απομονώσουν διεθνώς τη Ρωσία.
«Η Κίνα διαδραματίζει έναν εποικοδομητικό ρόλο στη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης με πολιτικά μέσα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αλλά και εμποδίζουν τις προσπάθειες άλλων χωρών να προωθήσουν τον ειρηνικό διάλογο» υποστήριξε ο Mao Ning, εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας τη δήλωση του John Kirby, του συντονιστή στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ότι η Ουάσιγκτον είναι αντίθετη στην παρεμπόδιση μέτρων που αποσκοπούν στην απομόνωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συμμαχία με τη Ρωσία δεν είναι κατά τρίτων κρατών

Όπως είπε ο Ning, η σχέση Κίνας και Ρωσίας δεν στοχεύει κατά κάποιας τρίτης χώρας.
«Το Πεκίνο και η Μόσχα έχουν μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία προς όφελος των λαών των δύο χωρών και όλου του κόσμου.
Σε αντίθεση με την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες στη διεθνή σκηνή επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη δική τους ηγεμονία, διώκουν και προσπαθούν να απομονώσουν άλλα κράτη» επισήμανε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται πως ο Kirby τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι κατά ενεργειών κρατών που καθιστούν πιο εύκολο για τη Ρωσία να διεξάγουν τη στρατιωτική τους επιχείρηση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης